Luna august este, de departe, cea mai aglomerată pe orice plajă europeană. Nici cele din insula Thassos nu fac excepţie. Românii au dat buzna în prima zi din august spre populara insulă grecească şi au avut de aşteptat ore în şir prin vămi şi la feribot.

 

O româncă i-a panicat pe membrii unui grup de pe Facebook, Forum Thassos, după ce a scris că a aşteptat 8 ore ca să urce pe ferry, la Keramoti.  “8 ore astăzi coadă la ferryboat pentru Thassos !! După 5 ore la vama Serbia-Macedonia de Nord! Now and never!”, a scris aceasta, creând confuzie printre cei care urmează să plece în curând spre Thassos.

 

Deşi sunt mulţi cărora nu le-a venit să creadă că este posibil aşa ceva, au fost şi alţi martori la această îmbulzeală. “Susţin! Că era o coadă de 6-7km în jur de ora 14.00-14.30. Vin de 7 ani pe insulă şi nu am văzut niciodată aşa coadă la ferryboat”.

 

“Era coadă pe 16 km înainte de ferry... Groaznic! După 4.5 h la vama Serbia-Macedonia plus restul...”, şi-a mai împărtăşit un român experienţa.

 

“Noi suntem fani Thassos, de 4 ani tot aici venim, acum este ultima oară! 6 ore în vamă, 2 ore la ferryboat”, a mai scris cineva.

 

“Confirm! Ce a fost mai neplăcut decât aşteptarea a fost nesimţirea unor conaţionali (şi nu numai, dar pe ai noştri i-am reperat) care nu s-au jenat să se bage în faţă cu tupeu. Şi asta după 5 ore de aşteptare la intrare în Macedonia şi încă 3 la intrare în Grecia. A fost cel mai lung drum de 16 ani de când mergem în concedii în Grecia. N-am mai trăit niciodată aşa ceva”, a mai povestit cineva.

 

Alţi turişti s-au considerat “norocoşi” pentru că au avut de aşteptat “doar” 2-3 ore.

 

 

 

Sursa: www.protv.ro