Cazarea şi taxiurile ieftine fac din Bucureşti una dintre cele mai accesibile destinaţii turistice din lume.

Potrivit unui raport al operatorului de transport Hoppa, din Marea Britanie, capitala României este pe locul 81 din 84 de oraşe studiate în ceea ce priveşte preţul unei vacanţe.

Bucureşti este trecut în listă cu un cost mediu de 51,78 de euro. Costul acoperă preţul mediu al unei cazării, cheltuieli cu mâncarea, transportul şi distracţie pentru o persoană, pe noapte.

Capitala României este depăşită doar de Cartagena (Columbia), cu un cost de 46,86 de euro, Cairo (Egipt), cu 46,14 euro, şi Sofia. Capitala Bulgariei este cea mai ieftină destinaţie turistică din lume, cu un cost pe noapte de 45,10 euro.

De cealaltă parte, oraşul elveţian Zurich este cea mai scumpă destinaţie turistică – 201,15 euro. Pe locul doi este New York (185,64 euro), iar Copenhaga încheie podiumul, cu 177,89 euro.

În ceea ce priveşte cazarea, Bucureştiul e al treilea cel mai ieftin oraş studiat de britanicii de la Hoppa. Capitala României stă foarte bine şi la capitolul transport. O cursă de taxi de 3 kilometri este de zece ori mai ieftină în Bucureşti decât la Zurich.

Pentru tabelul complet al costurilor zilnice ale turiştilor în principalele destinaţii din lume, intraţi aici.