Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi atrage atenţia cu privire la două noi simptome care au început să apară tot mai des la pacienţii infectaţi cu virusului COVID-19.

 

Specialişti din sănătate anunţă noi simptome pentru COVID-19

 

Carmen Dorobăţ susţine că durerile abdominale şi scaunele frecvente, cât şi durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infecţiei cu noul virus, deşi tusea şi febra lipsesc.

 

„Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la timp, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID”, a spus specialistul al Digi24.

 

De asemenea, tractul gastrointestinal superior şi cel inferior par să fie afectate de infecţia cu noul virus şi apar manifestări precum greaţa, vărsăturile, diareea, comparativ cu SARS şi MERS.

 

„Ordinea în care apar simptomele este foarte importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu COVID-19. Dacă ştim cum progresează aceste afecţiuni şi cum le putem diferenţia, medicii pot identifica precoce pacienţii cu COVID-19 sau cu altă boală, luând astfel decizii de tratament mai bune, care pot preveni agravarea stării de sănătate a acestora”, a completat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală şi inginerie aerospaţială şi mecanică în cadrul USC.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro