Într-un interviu la BFMTV, Jean-François Delfraissy, şeful Consiliului Ştiinţific a spus că politicienii vor trebui să decidă în această săptămână dacă Franţa va intra într-o carantină naţională strictă, aşa cum a fost cea din primăvara anului trecut, sau printr-una mai blândă, ca cea din toamnă. “Altfel, la jumătatea lunii martie vom fi într-o situaţie foarte dificilă”, a declarat Delfraissy, care a explicat că deja tulpina englezească a coronavirusului reprezintă între 7% şi 9% din cazurile identificate în Paris şi în alte regiuni ale Franţei.

 

Guvernul se va întruni miercuri pentru a decide dacă trebuie să ia măsuri suplimentare, după ce numărul cazurilor zilnice a crescut din nou la peste 20 de mii, în ciuda prelungirii restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii (după ora 18).

 

Delfraissy a spus că apariţia variantelor mai contagioase din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia şi, mai nou, din California, au schimbat complet situaţia pandemiei în ultimele trei săptămâni: “Aceste noi variante sunt echivalentul unei a doua pandemii”, a spus consilierul ştiinţific. “Urmează o cursă de trei luni între răspândirea variantei engleze şi vaccinarea cât mai multor persoane”, a spus el, exprimându-şi încrederea că Franţa va reuşi să vaccineze între 6 şi 8 milioane de oameni până la jumătatea lunii aprilie, dar în niciun caz 70 de milioane până la sfârşitul lunii august, aşa cum este planul ministrului Sănătăţii.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro