Pentru următoarele trei luni, toţi germanii vor putea călătorii prin ţară în schimbul sumei lunare de nouă euro, potrivit unui program-test instituit de guvern. În schemă sunt incluse trenurile locale şi regionale, autobuzele şi reţeaua de metrou, dar nu şi trenurile care circulă între marile oraşe.

 

Ministrul Transporturilor a anunţat că s-au vândut deja şapte milioane de astfel de bilete de călătorie. În schimb există şi critici ai programului, potrivit BBC, care invocă faptul că deja trenurile companiei Deutsche Bahn sunt supraaglomerare, iar frecvent sunt amânate sau anulate curse.

 

Scopul declarat este de a creşte nivelul de trai al cetăţenilor în contextul inflaţiei în creştere, precum şi de a-i îndemna să aleagă transportul în comun, în defavoarea maşinilor personale. Totuşi, guvernul a intervenit şi pentru menţinerea preţului benzinei sub doi euro litrul, în contextul scumpirilor recente ale carburanţilor.

 

Nivelul inflaţiei a ajuns în Germania la 8,7%, cel mai mare din istorie. Guvernul federal a promis autorităţilor fiecărui land compensaţii de 2,5 miliarde de euro pentru costurile suplimentare cu transportul şi personalul. De asemenea, pentru populaţie va acorda o reducere la factura pentru energie de 300 de euro la toamnă.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro