Cercetările privind COVID-19 continuă! Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că şi congestia nazală ar intra în rândul simptomelor de coronavirus!

 

Până la acest moment congestia nazală se număra printre simptomele care ajutau la diferenţierea răcelii de coronavirus. După ultimele cercetări, însă, specialiştii au ajuns la concluzia că, de fapt, congestia nazală se adaugă pe lista simptomelor de COVID-19, potrivit Centrului de Prevenţie şi Control al Bolilor.

 

În urma unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-a descoperit că 4.8% dintre pacienţi s-au confruntat cu o congestie nazală ca simptom al COVID-19, din 55.924 de cazuri confirmate. Totuşi, numărul este cu mult mai mic faţă de procentul celor care au prezentat febră (87.9%), tuse seacă (67.7%) sau stări de oboseală (38.1%), conform csid.ro.

 

Pe lângă simptomele enumerate, la infectarea cu noul coronavirus se mai adaugă: dureri de cap şi dureri musculare, durere în gât, diaree, conjunctivită, dureri de cap, pierderea gustului sau a mirosului, o iritaţie la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare, dificultăţi de respiraţie sau dispnee, durere sau presiune toracică, incapacitatea de a vorbi sau de a se mişca.

 

Desigur, congestia nazală nu indică doar contractarea noului coronavirus. Acest simptom poate fi asociat cu diverse afecţiuni, cu atât mai mult odată cu venirea anotimpului rece.

 

Dacă acest simptom ţine mai multe zile, atunci ar trebui consultat un medic. În cazul în care congestia nazală este asociată şi cu alte simptome severe precum dificultatea de a respira, atunci pacientul trebuie să se prezinte de urgenţă la spital.

 

Desigur, congestia nazală ar putea fi semn şi de alergie sau ar putea indica o răceală.

 

 

 

Sursa: www.viva.ro