Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat, joi, în Ambasada Ecuadorului la Londra.

 

Fondatorul WikiLeaks trăia de şase ani şi 10 luni în Ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea sa în Suedia, unde era urmărit în cazul unui presupus viol.

 

În timp ce era ridicat din ambasadă de poliţia britanică, Assange ţinea în mână o carte cu titlul: „Gore Vidal. Istoria Statului Securităţii Naţionale”, potrivit Express.

 

Cartea conţine interviuri cu scriitorul American Gore Vidal, în care se voreşte despre corupţie şi abuz de putere în sistemul politic american.

 

„Oamenii nu au voce pentru că nu au informaţii”, este unul dintre citatele din carte.

 

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost arestat de poliţia britanică joi, în Ambasada Ecuadorului, după ce acest stat i-a retras dreptul de azil. Assange trăia în ambasadă din 2012, iar arestarea sa a stârnit ecouri în întreaga lume. El era acuzat de autorităţile suedeze că a încălcat condiţiile eliberării condiţionate, după acuzaţiile de viol care între timp au fost clasate.

 

Departamentul american al Justiţiei îl acuză pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange de conspiraţie, împreună cu Chelsea Manning, în vederea accesări neautorizate a unor computere guvernamentale, relatează The Associated Press.

 

Această inculpare a fost anunţată joi, după arestare.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro