Tribunalul Bucureşti a dat, în urmă cu doar câteva minute, sentinţa în dosarul în care Lidia Buble era acuzată de dare de mită: artista a fost condamnată la un an de închisoare, cu suspendare.

 

Lidia Buble, un an de închisoare, cu suspendare, pentru că a mituit doi poliţişti / Ce a decis instanţa în privinţa celorlalţi inculpaţi!

 

„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.

 

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

 

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti-Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile. Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei”, este decizia dată în urmă cu doar câteva minute.

 

„Renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul CIUPERCĂ LAURENŢIU-CRISTIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu. Aplică inculpatului un avertisment şi îi atrage atenţia asupra conduitei viitoare, precum şi asupra consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni. (...) Condamnă inculpatul MIULESCU MARIUS CONSTANTIN la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de luare de mită. Interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de agent de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. (...) Ia act că faţă de inculpaţii REZNICSEK ELENA DANIELA şi PRESURĂ DRAGOŞ-ŞTEFAN s-a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar. (...) Menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa DIICOT din data de 02.11.2021 asupra sumei de 450 lei ridicată de la inculpatul Miulescu Marius Constantin. Dispune confiscarea sumei de 450 lei primită cu titlu de mită, ce a fost predată de inculpatul Miulescu Marius Constantin şi depusă la dispoziţia A.N.A.B.I., la .. Bank, în contul .................... cu chitanţa nr. ................. din data de 05.11.2021 (f. 105, vol. 2). Obligă inculpaţii la plata a câte 2000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis instanţa, în privinţa celorlalţi inculpaţi, Lidia Buble a fost oprită, la începutul anului trecut - în noaptea de 14 spre 15 ianuarie - de un echipaj al Poliţiei Rutiere, în apropiere de apartamentul ei din Capitală. Pentru că nu avea acte, unul dintre agenţi i-a sugerat că amenda este mare, mai ales că vedeta nu avea declaraţie pe propria răspundere, aşa cum trebuia la momentul acela şi i-a transmis că se pot „calcula altfel”. Pentru că artista nu avea bani la ea, poliţistul şi colega lui de echipaj au condus-o pe Lidia Buble până acasă, de unde aceasta şi-a luat cardul şi de acolo până la un bancomat, de unde a scos 900 de lei. Anchetatorii au intrat pe fir chiar în timp ce se negocia şpaga, fiindcă Lidia Buble l-a sunat, de faţă cu poliţiştii, ca să îi ceară un sfat, pe un prieten, care, fără să ştie, era ascultat de DIICOT într-un dosar legat de siguranţa naţională.

 

 

 

Sursa: www.spynews.ro