„Se pare că a confundat peronul cu o toaletă. Îi era, se pare, şi prea cald” - aşa începe comunicatul poliţiei din München, despre isprava unui roman care, în pielea goală, gesticula şi se urina pe peronul staţiei S-Bahn din terminalul aeroportului. Tânărul de 25 de ani e acum „la răcoare”, însă nu e exclus să mai scoată şi bani din buzunar, pentru că la nemţi „curăţenia e scrisă cu literă mare”.

 

Un ofiţer federal de poliţie, plecând de la serviciu, a întâlnit joi, 9 ianuarie, o persoană aparent confuză pe platforma staţiei S-Bahn din terminalul aeroportului münchenez. Românul stătea dezbrăcat pe peron, gesticula sălbatic, striga şi nu mai voia să se îmbrace. În cele din urmă, a urinat pe peron.

 

Când ofiţerul a încercat să stea de vorba cu el, acesta mai întâi a tăcut, apoi s-a dezlănţuit în aşa hal, încât a fost nevoie de mai mulţi poliţişti şi cătuşe pentru a-l calma. Poliţiştii federali l-au dus pe agresor la sediu, pe un scaun cu rotile. De acolo, o ambulanţă l-a transportat, însoţit de doi poliţişti, la un spital dintr-un cartier apropiat.

 

Iată cum este prezentată situaţia în comunicatul poliţiei de vineri, pe alocuri chiar cu umor.

 

„Poliţiştii sunt întotdeauna la datorie, chiar dacă sunt în drum spre casă. Un angajat al Poliţiei Federale din Erdinger Moos a putut experimenta asta, din nou, ieri. Când a ajuns pe platforma terminalului de S-Bahn, el a auzit strigăte puternice. Puţin mai târziu, identificase deja cauza. Un tânăr în costumul lui Adam stătea gesticulând sălbatic pe platformă, cu o foaie de hârtie albă în mână.

 

Când a fost întrebat despre situaţia sa, bărbatul gol a fost aparent atât de încântat, încât a urinat pe podea în timp ce stătea, dar nu a reacţionat în niciun fel faţă de omul în uniformă. Acesta însă nu a renunţat şi a înmânat presupusului susţinător al culturii corpului liber un palton, pe care acesta, la rândul său, l-a aruncat agresiv.

 

În mod repetat, tânărul de 25 de ani s-a luptat sălbatic, astfel încât poliţistul federal şi colegii săi care s-au alăturat între timp nu au avut de ales decât să-l imobilizeze pe confuz”.

 

La punctul de pază din aeroport a fost adus un medic, care a diagnosticat o psihoză acută şi l-a trimis pe pacient la psihiatrie, escortat de poliţie.

 

Rezultatul „circului” din aeroport al românului este acum o şedere în închisoare şi plângere penală pentru rezistenţă faţă de forţele de ordine şi răni uşoare provocate poliţiştilor. Potrivit unor uzanţe ştiute în Germania, n-ar fi exclus să fie pus şi la plată, pentru curăţarea „faptei” sale de pe peron.

 

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro