Peste 50.000 de turişti sunt aşteptaţi să vină pe litoralul românesc în minivacanţa de Rusalii, iar cele mai căutate staţiuni sunt Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord şi Venus.Tarifele pentru cei care vor să petreacă la mare câteva zile în această perioadă variază între 65 de lei pentru o noapte, în sudul litoralului, la un hotel de două stele, pentru două persoane, şi pot ajunge până la 3.000 de lei pentru un sejur de cinci nopţi în apartamentul unui hotel de patru stele, tot pentru două persoane. Unele pachete mai scumpe includ terapii spa, duşuri emoţionale, cascade cervicale, saună finlandeză, biosaună şi fântână de gheaţă.

Vicepreşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, a declarat, luni, corespondentului News.ro, că în minivacanţa de Rusalii sunt aşteptaţi pe litoralul românesc peste 50.000 de turişti. Ea a precizat că cele mai căutate staţiuni sunt Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord şi Venus. “Se anunţă un al doilea 1 Mai pentru noi în această minivacanţă de Rusalii, ca imagine, ca vizibilitate şi încasări”, a declarat Corina Martin.

Hotelierii au pregătit pentru acea perioadă oferte pentru toate buzunarele şi pentru cei care doresc să vină pe litoral două zile sau toată minivacanţa, oferind şi diverse facilităţi, printre care acces la spa-uri, la piscină sau şezlonguri pentru plajă.

Astfel, la un hotel de patru stele din Mamaia un sejur de trei nopţi pentru doi adulţi, cu demipensiune, costă 2.169 de lei în cameră dublă standard şi 2.406 lei în cameră dublă superioară, în timp ce pentru un apartament, tot pentru trei nopţi şi două persoane, cu demipensiune, tariful este de 2.526 de lei. Pachetul mai include acces la piscina interioară şi saună, fitness, duş emoţional, duş cervical, terapii spa.

La un alt hotel de patru stele din Mamaia preţurile încep de la 443 de lei pe noapte, pentru doi adulţi, în cameră dublă standard, continuă cu 485 de lei la camera dublă superioară şi ajung până la 557 de lei la garsonieră pe noapte tot pentru doi adulţi. Oferta este valabilă pentru sejururi de cel puţin două nopţi şi include ultra all-inclusive şi două şezlonguri de cameră pentru plajă.

Un hotel de trei stele din Mamaia oferă pentru minivacanţa de Rusalii camera dublă standard la 143 de lei pe noapte pentru doi adulţi, camera dublă standard plus este 165 de lei pe noapte, iar apartamentul costă 275 de lei pe noapte, oferta fiind valabilă tot pentru sejururi de minimum două nopţi. Micul dejun este opţional şi costă 35 de lei de persoană pe zi, iar copiii cu vârsta până la 14 ani au parte de cazare gratuită fără pat suplimentar.

O altă unitate hotelieră de trei stele oferă camera dublă standard cu vedere la mare la preţul de 181 de lei pe noapte pentru doi adulţi, cu mic dejun inclus, iar apartamentul cu vedere la mare costă 269 de lei pe noapte, tot pentru doi adulţi şi cu micul dejun inclus. Oferta este valabilă pentru sejururi de minimum trei nopţi.

Un alt hotel de trei stele din Mamaia şi-a stabilit tarifele în funcţie de durata sejurului. Astfel, camera dublă pentru un sejur de trei nopţi pentru doi adulţi costă 630 de lei, iar pentru patru nopţi, 820 de lei, fiind inclus şi micul dejun în aceste tarife.

La hotelurile de două stele din Mamaia tarifele variază între 100 de lei şi 160 de lei, în funcţie de durata sejurului şi de facilităţile oferite.

În staţiunea Eforie Nord, la o unitate hotelieră de patru stele camera dublă este de 183 de lei pe noapte pentru doi adulţi, cu mic dejun inclus, la un alt hotel de aceeaşi categorie tariful pentru camera dublă este 143 de noapte pentru doi adulţi, tot cu mic dejun inclus, iar camera triplă, 187 de lei pe noapte pentru trei adulţi. Ofertele sunt valabile pentru sejururi de minimum trei nopţi.