Mii de animale fără stăpân, care sunt aduse în fiecare an în adăposturi, vor fi salvate, promit autorităţile din San Francisco. Au votat şi o lege locală în acest sens, prin care urmăresc şi să combată „fabricile de câini de rasă”.

Katy Tang, consilier în Districtul 4 din San Francisco, a reuşit să modifice o lege prin care magazinele pentru animale de companie au voie să vândă doar câini şi pisici salvate de pe stradă. De asemenea, legea interzice vânzarea animalelor mai tinere de 8 săptămâni.

Tang spune că speră ca ideea sa să fie preluată nu doar la nivel naţional, ci şi în alte ţări din întreaga lume.

Crescătorii de animale care deţin licenţă nu vor fi afectaţi de noul regulament, care doreşte să prevină „practicile inumane şi amăgitoare ale afacerilor ce au la bază împerecherile de rasă, care aprovizionează cu animale pet store-urile şi, direct, consumul online”, au scris într-un editorial pentru Huffingtonpost.com Katy Tang, reprezentanţii Humane Society of the United States şi reprezentanţii unor organizaţii locale pentru protecţia animalelor.

Votul de marţi a fost aplaudat de organizaţiile locale care militează pentru protejarea animalelor. Filiala din San Francisco a organizaţiei SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) a spus că noua lege reprezintă „o veste minunată”, iar reprezentanţii asociaţiei San Francisco Animal Care and Control şi-au exprimat sprijinul faţă de noua iniţiativă municipală.

Împreună, membrii celor două organizaţii adoptă peste 6.300 de animale pe an, lucrând de multe ori în parteneriat cu magazinele locale pentru animale de companie.