Zeci de asistente, medici şi operatori sanitari de la spitalul "S. Croce e Carle" din Cuneo, Italia, au lăsat orice altă treabă şi s-au gândit la Doina vreme de 2 minute, timp în care au aplaudat continuu.

 

În timpul aplauzelor, pe un banner agăţat la balcon se putea citi: "Ciao Doina".

 

Reamintim că Doina Bucătaru a murit marţi, 14 aprilie, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

 

Asistenta româncă s-a stins în Spitalul Carle din Cuneo, unde, cel mai probabil s-a şi infectat. Doina a muncit acolo ca asistentă, în secţia de Pneumologie.

 

Potrivit publicaţiei La Stampa, românca a luptat în linia întâi, alături de medici şi asistente, până în 27 martie, când a început să facă aibă probleme respiratorii, să tuşească şi să facă febră.

 

Starea ei de sănătate s-a înrăutăţit brusc, iar marţi, Doina s-a stins la Terapie Intensivă.

 

Avea 61 de ani şi devenise bunică în urmă cu doar 4 luni, după ce fiica ei, Tania, i-a dăruit o nepoţică, pe nume Tamika.

 

Doina era în Italia de mai bine de 36 de ani

De loc din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, Doina a plecat în Peninsulă în urmă cu mai bine de 36 de ani, după ce şi-a cunoscut viitorul soţ, Franco Vallati, atunci când italianul a venit în vacanţă, în România.

 

Cei doi s-au îndrăgostit şi, după doi ani de relaţie, s-au căsătorit.

 

În 1984, Franco Vallati a cumpărat celebra discotecă "La Cucaracha" din Monterosso Grana, în Piedmont, iar Doina a devenit co-proprietar.

 

Românca s-a ocupat de afacere timp de 22 de ani. În 2006, Doina s-a despărţit de Franco. A lucrat ca barmaniţă în mai multe localuri, pentru ca, în final, să aleagă meseria de infirmieră.

 

Moartea româncei a şocat întreaga comunitate din Monterosso Grana, pentru că toată lumea o cunoştea. Trupul neînsufleţit va fi incinerat joi, în Magliano Alpi, în cadrul unei ceremonii private.

 

 

 

Sursa: www.observator.tv