Şase plaje noi din judeţele Tulcea şi Constanţa vor intra în circuitul turistic, cel mai probabil din acest sezon estival. Propunerea vine din partea conducerii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, informează digi24.ro.

În judeţul Constanţa este vorba despre plaje din Midia, Corbu şi Vadu, iar în judeţul Tulcea de plaje din Sulina, Portiţa şi Sfântu Gheorghe.

Conducerea Rezervaţiei a început discuţiile cu agenţii economici din zonă şi cu autorităţile locale pentru a găsi cele mai bune formule de organizare pentru cele aproximativ 20 de hectare de nisip, din judeţele Constanţa şi Tulcea, care vor ieşi de sub statutul de zonă protejată a Biosferei Deltei Dunării.

Zonele alese sunt dintre cele în care nu există floră şi faună protejate de lege. Acestea nu vor fi concesionate privaţilor şi nu îşi vor schimba radical aspectul. Fiecare plajă va ocupa o suprafaţă de două-trei hectare de teren, zonele respective urmând să fie administrate de primării, mai notează sursa citată.

La Corbu, unde plaja se întinde pe 22 de kilometri, va fi stabilită o zonă de circa 3 hectare în care se va face turism organizat. Vor fi amplasate toalete ecologice, căsuţe din lemn unde turiştii se vor putea caza, dar şi puncte pentru salvamari. Vara trecută, peisajele sălbatice din Corbu şi Vadu au atras 5.000 de turişti.