Bogaţii din Coreea de Nord nu sunt afectaţi de restricţiile impuse de ONU şi se bucură de obiecte de lux de la marile case de modă.

 

Consiliul de Securitate al ONU a impus sancţiuni Coreei de Nord care includ şi restricţii pentru bunurile de lux, însă Organizaţia Naţiunilor Unite nu a specificat clar că este vorba şi despre genţile de lux.

 

Elitelei din capitala Phenian au profitat din plin de această portiţă şi au început să aducă în ţară genţi de la marile case de modă, potrivit Daily NK.

 

“Magazinele din Phenian sunt pline cu genţi de înaltă calitate, pentru bărbaţi şi femei. Unii dintre bogaţi merg şi îşi iau genţi scumpe, pentru a-şi etala averea”, a declarat o sursă pentru Daily NK.

 

Genţile de lux ajung în Coreea de Nord fie importate de comercianţii privilegiaţi, care fac profituri uriaşe de pe urma lor, fie sunt aduse de vizitoatori străini.

 

Când elitele de la Phenian se plictisesc de genţile de lux, acestea ajung în pieţele din provincie.

 

“Femeile din provincie cărora le plac obiectele de lux vor încerca să îşi cumpere cel puţin o geantă scumpă, chiar dacă asta înseamnă că vor mânca mai puţin şi vor avea mai puţini bani”, a mai declarat aceeaşi sursă.

 

Achiziţia de obiecte de lux este însă împotriva ideologiei de stat, iar guvernul de la Phenian a criticat în dese rânduri

stilul de viaţă al elitelor nord-coreene, pe care îl consideră “vulgar”.

 

Pe de altă parte, cetăţenii obişnuiţi din Coreea de Nord, care abia reuşesc să câştige echivalentul a 11 dolari pe lună, sunt nemulţumiţi de obiceiurile clasei privilegiate.

 

“Unii dintre bogaţi îşi cumpără genţi care costă cât peste 100 de kg de orez, într-un mod dizgraţios”, a mai precizat sursa Daily NK.

 

Cu toate acestea, guvernul nu a interzis comercializarea bunurilor de lux, care se găsesc în Kwangbok Area Supermarket, primul supermarket din Coreea de nord şi alte magazine din ţară.

 

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro