Una din cele mai aventuroase meserii este cea de şofer de TIR. Mulţi români au ales calea străinătăţii la volanul unui mastodont de câteva tone. Din păcate pentru un şofer român de TIR aventura s-a terminat. Românul a fost prins de autorităţile franceze cu o încărcătură ilegală.

 

Legile franceze dure pentru traficul şi consumul de canabis

Legile franceze sunt conservatoare în ceea ce priveşte consumul şi deţinerea de canabis. În mod neobişnuit pentru o ţară din UE, Franţa nu are încă un program de canabis medicinal. Cu toate acestea, în ciuda legilor stricte, Franţa rămâne un producător major de cânepă şi canabis. Legea franceză interzice utilizarea sau deţinerea de canabis.

 

De asemenea, nu face nicio distincţie între posesie pentru uz personal sau trafic. În schimb, infractorii sunt trataţi în funcţie de cantitatea de canabis cu care sunt prinşi şi de circumstanţele lor individuale. În funcţie de situaţie, procurorul poate alege să închidă cazul fără pedeapsă.

 

De asemenea, au dreptul să propună alternative la pedeapsă, cum ar fi un program de tratament, pentur consumatori. Dacă este cazul, pot fi luate măsuri legale. Dacă este acuzat de consum personal de canabis, infractorul poate primi o amendă de până la 3.750 de euro şi o pedeapsă cu închisoarea de până la un an.

 

Şofer român de TIR prins cu 900 de kilograme de canabis

Din păcate, un şofer român a avut ghinion, după ce a fost prins de autorităţile franceze trasportând canabis. În urmă cu patru zile autorităţile franceze au reuşit o captură record de 900 de kilograme de canabis. Drogurile, pachete cu răşină de canabis, erau ascunse într-un tir, printre lăzile cu lămâi. Conform autorităţilor franceze transportul venea din Spania cu destinaţia Germania. Ghinionistul, un şofer român de tir, acum riscă închisoarea.

 

Conform relatărilor din presa franceză, şoferul român de tir de 50 de ani a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare. În acelaşi timp autorităţile franceze a stabilit o interdicţie de zece ani de a intra pe teritoriul Franţei. Şoferul român a fost arestat de vamă luni lângă Perthus, cu 900 de kilograme de canabis ascunse într-un camion de lămâi. În afară de închisoare şi interdicţie, şoferul român este obligat să plătească şi o amendă de 1,7 milioane de euro.

 

Balotii de răşină de canabis, spun cei de la Francebleu, erau ascunşi printre lăzile de lămâi venite din Spania. 60 de kilograme de canabis pe bază de plante au fost, de asemenea, confiscate de oficialii vamali. În 2020, vama Perpignan a confiscat un total de 9,4 tone de stupefiante.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro