O echipă de jurnalişti de la cotidianul El Economista a vizitat Transilvania pentru un reportaj. Ziariştii au rămas impresionaţi cel mai mult de Braşov şi de bisericile fortificate, potrivit adevarul.ro.

Spaniolii recomandă turiştilor o oprire în Piaţa Sfatului sau o vizită la Biserica Neagră, pe care o descriu drept „cel mai mare edificiu gotic dintre Vienna şi Istanbul”.

În reportajul lor au mai spus că Poiana Braşov este cea mai mare staţiune de schi din România, cu o suprafaţă de peste 30 de kilometri pătraţi.

De asemenea. pe lista obiectivelor turistice care trebuie vizitate în Transilvania, jurnaliştii iberici au mai pus: bisericile fortificate aflate în patrimoniul UNESCO (Biertan, Prejmer, Viscri, Saschiz sau Dârjiu), Castelul Bran sau Sighişoara.

Potrivit statisticilor, Braşovul a atras în 2013 şi 2014 cei mai mulţi turişti străini. Dacă în urmă cu doi ani au fost 119.000 de străini în Braşov, anul trecut au fost 132.000 de vizitatori din afara ţării. Cele mai vizitate obiective turistice din Braşov au fost Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserica Neagră, centrul vechisau Casa Sfatului.