Crezi că ai văzut toate tipurile de hoteluri din lume? S-ar putea să ai parte de o surpriză. Palacio de Sal (Palatul de sare) este un hotel de lux realizat în totalitate din sare, care se află localizat în cel mai mare deşert sărat din lume, într-un peisaj ireal din Salar de Uyuni, Bolivia, relatează Huffingtonpost.com.

Hotelul care se întinde pe o suprafaţă de 4460 de metri pătraţi are 16 camere, fiecare dintre ele având un aspect de iglu, din cauza materialului de construcţie folosit.

Palacio de Sal este construit din 10.000 de tone de sare. Un număr incredibil de un milion de blocuri de sare au fost utilizate la ridicarea acestui hotel spectaculos şi a terenului de golf cu nouă găuri. Pereţii, tavanul, podeaua şi chiar majoritatea pieselor de mobilier (scaune, mese, paturi şi sculpturi) sunt realizate din această materie primă sărată, care se găseşte din abundenţă în Uyuni. De asemenea, mai există o saună, o cameră cu aburi, posibilitatea de a face băi cu apă sărată, un jaccuzi şi salon de masaj terapeutic.

Preţul pentru o noapte în această destinaţie atipică, dar şi spectaculoasă în acelaşi timp, este de 135 de dolari.