Vineri seară a avut loc cea de-a patra semifinală a sezonului 4 al emisiunii "Românii au talent", de la Pro TV, în urma căreia alţi trei concurenţi s-au calificat în finala concursului.

Primul calificat în finală în urma votului din partea publicului a fost ploieşteanul Emy Drăgoi, care a cucerit publicul cu prestaţia sa la acordeon. Chiar dacă nu este foarte cunoscut în România, Drăgoi se bucură de numeroşi fani în Franţa, acolo unde concertează alături de mari nume din muzică.

Supranumit "Regele acordeonului", Emy Drăgoi a studiat la Liceul de Artă din Ploieşti, după care a plecat la Academia de Jazz Bill Evans din Paris, unde a studiat pianul.

După terminarea studiilor universitare, a colaborat cu mai multe trupe, abordând stiluri diferite de jazz. Albumele sale sunt Accordeon Stiple, înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier; Baladă pentru Claudia, înregistrat în 2004; şi Etnofonia, lansat în 2008 în 32 de ţări şi care prezintă influenţe din muzica românească.

În 2005 şi 2006 a fost desemnat acordeonistul anului în Franţa.

În 2005 şi 2006 a fost numit acordeonistul anului în Franţa.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/ploiesti/ploiesti-emy-dragoi-cucerit-franta-acordeonul-1_50ad4aa07c42d5a66392613b/index.html