Angelina Jolie este noua muză a casei Guerlain Parfumeur, anunţ pe care firma l-a făcut pe contul său de Instagram. Actriţa şi realizatoarea americană se simte strâns legată de această casă de parfumuri, datorită mamei sale, actriţa de origine franceză Marcheline Bertrand, care prefera cosmeticele acestei firme, relatează online ABC.

Firma Guerlain Parfumeur a anunţat că la dorinţa Angelinei Jolie toate încasările generate de imaginea ei vor fi donate în scopuri caritabile. Este un gest cu care ne-a obişnuit această actriţă foarte implicată în acţiuni umanitare. Jolie este celebră pentru acţiunile sale sociale, motiv pentru care a fost desemnată Înalt Comisar pentru refugiaţi al Naţiunilor Unite.

Inspirat din astfel de valori de independenţă, libertate şi curaj, Thierry Wasser, un parfumeur modern care în 2008 a fost numit la conducerea casei Guerlain, a creat un parfum care este unul dintre secretele cel mai bine păstrate: nici măcar nu a fost dezvăluit numele viitoarei arome.

Wasser a creat un parfum care este inspirat de Angelina Jolie, o personalitate care exprimă multe faţete ale feminităţii. O femeie modernă care ia decizii, într-un moment tulbure al vieţii sale şi care încearcă să-şi împlinească visurile.

"Mereu am creat parfumuri inspirat de femeile pe care le admir", a spus Jacques Guerlain, moştenitor al firmei care a creat de-a lungul timpului parfumuri celebre, precum "l'Heure bleue", "Shalimar" sau "Mitsouko".

Este prima oară când Jolie acceptă să devină imaginea unei mărci de cosmetice. Campania publicitară va fi realizată de celebrul regizor Terrence Malick şi va fi lansată în martie.