Emil Racoviţă este unul dintre cei mai mari savanţi români, primul român care a ajuns în Antaractica la bordul navei Belgica, în cadrul unei expediţii internaţionale. Google şi-a modificat, vineri, logoul pentru a-l sărbători pe Emil Racoviţă, la împlinirea a 145 de ani de la naşterea savantului român, fondator al biospeologiei, biolog şi speolog, explorator şi academician. Racoviţă a fost preşedinte al Academiei Române între 1926 şi 1929.

Noul logo GOOGLE este conceput sub forma unui desen, în care imaginea lui Emil Racoviţă apare postată în interiorul primei litere "O" din cuvântul Google. Totodată, logoul Google face referire la expediţia lui Racoviţă în Antarctica, în urma căreia savantul român a realizat un studiu aprofundat asupra vieţii balenelor şi a pinguinilor.

Google îşi schimbă logo-ul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. Motorul de căutare Google alege rar să omagieze o personalitate din România, modificându-şi logoul în acest sens. În galeria logourilor dedicate României în ultimii ani s-au numărat, alături de Emil Racoviţă,  Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul şi Ziua Naţională a României.
În acest an, Google a sărbătorit-o şi pe Maria Tănase, la 100 de ani de la naşterea cântăreţei.