Organizatorii festivalului de muzică electronică Untold, care va vea loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca, au anunţat că cea de-a treia ediţie a evenimentului reprezintă o investiţie de aproximativ zece milioane de euro, jumătate din această sumă fiind asigurată din biletele vândute pentru festival, ei explicând că bugetul destinat cooptării de artişti a crescut şi el semnificativ.

Organizatorii au explicat că bugetul celei de-a treia ediţii Untold a crescut de la şapte milioane de euro, cât a fost în ediţia a doua, la aproximativ 10 milioane. 


De asemenea, managerul evenimentului a declarat că 50% din buget este asigurat din bilete, iar creşterea bugetului general a permis şi mărirea cu 50% a bugetului destinat onorariilor pentru artişti, numărul acestora ajungând în acest an la peste 200.

„Desfăşurăm anual un top cu preferinţele fanilor şi încercăm să le satisfacem dorinţele. Untold nu mai este doar muzică, ci şi o experienţă aparte şi, din fericire, acesta este feedbackul participanţilor, dar şi din partea artiştilor, cum este Armin van Buuren. El a spus că la Cluj are cel mai bun show al lui, Martin Garrix spunea că aşteaptă festivalul nebun de la Untold, iar pentru noi descrierea aceasta de nebun este un feedback foarte bun. Pentru bugetul investit, este cea mai înaltă experienţă pe care o poate trăi un tânăr în România, ne dorim cei mai buni artişti, cea mai bună producţie la un preţ accesibil unui tânăr din România. Ne aşteptăm să fie cea mai bună experienţă de până acum la Untold. Ne dorim să oferim o fantezie în viaţa reală”, a mai spus managerul general al festivalului, Bogdan Buta.

Organizatorii festivalului au prezentat şi un trailer al filmului introductiv pentru eveniment, ei explicând că o parte a video-ului a fost filmat în Pădurea Hoia-Baciu, unul dintre actori este un participant la festival în timp ce personajul principal al poveştii este un dragon magic.

„Nu este vorba doar despre line-up, ci despre o poveste frumoasă care continuă ce am început noi în 2016, când am prezentat un magician milenar care reuşeşte să dea putere Transilvaniei şi oraşului folosind rădăcinile acestei zone. S-a găsit forţa necesară pentru a merge mai departe şi acum avem un nou personaj. Este vorba despre dragonul protector născut din stele. Este dragonul care păstrează toate secretele de pe această lume iar ele este chemat la Cluj pentru a ajuta la redescoperirea unor pietre din trecut şi care fiecare dintre ele reprezintă o calitate pe care fiecare dintre noi o avem. Cam acesta ar fi conceptul”, a explicat Edy Chereji, director de marketing şi comunicare.

320.000 de persoane este traficul total pe care organizatorii îl aşteaptă, ei estimând că evenimentul va fi sold-out.

Festivalul are loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca în zona centrală a oraşului.