Actorul american , cunoscut în special pentru rolurile sale în filmele "Mrs. Doubtfire", „Jumamji”, „Regele Pescar” şi "Cercul poeţilor dispăruţi", a murit la domiciliul său şi se pare că este o sinucidere, a anunţat luni poliţia, citată de AFP. Poliţia din Marin County, în California (sud-estul Statelor Unite), a explicat într-un comunicat că un "individ de sex masculin a fost declarat mort la ora 12.02, identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California" şi că o cauză probabilă a decesului ar fi "sinuciderea prin asfixiere".

Poliţia a anunţat iniţierea unei anchete "cu privire la cauzele şi circumstanţele decesului", adăugând că actorul a fost văzut ultima dată în viaţă duminică, la ora 22.00, la domicilul său, unde locuia împreună cu soţia.

Potrivit presei americane, actorul suferea de depresie.

„În această dimineaţă, mi-am pierdut soţul şi pe cel mai bun prieten, în timp ce lumea l-a pierdut pe unul dintre cei mai iubiţi artişti, unul dintre cei mai iubiţi oameni”, a declarat soţia lui Robin Williams, Susan Schneider. „Sperăm ca, amintindu-ne de el, să ne concentrăm nu pe moartea sa, ci pe nenumăratele momente de bucurie şi râsul pe care le-a adus milioanelor” de fani, a mai spus aceasta, potrivit The Hollywood Reporter.

Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. De asemenea, la începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să "îşi reînnoiască angajamentul" de a continua programul de abstinenţă. Potrivit site-ului tmz.com, Robin Williams se înscrisese în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca "un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii". Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni.

Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Cu toate acestea, Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată şi nu a mai consumat alcool de atunci.

"Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă mică de Jack Daniel's. Apoi am auzit o voce (...) care îmi şoptea la ureche: «Hei, ia doar o gură, doar una». Am băut şi apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede", a declarat Robin Williams publicaţiei Parade.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători numai după un sezon.