Muzicianul suedez Rutger Gunnarsson, care a fost basistul miticului grup suedez ABBA, a încetat din viaţă la 69 de ani, a anunţat vineri casa de discuri Universal, transmite AFP.

'Rutger s-a remarcat mai ales prin îndelungata şi strânsa lui colaborare cu Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi ABBA, participând la toate albumele, turneele, filmele şi comediile muzicale' ale formaţiei, a menţionat Universal Music într-un comunicat de presă.

Contribuţia lui Rutger Gunnarsson s-a făcut remarcată în piese precum 'Dancing Queen', 'Knowing Me Knowing You' şi 'Money, Money, Money', reaminteşte AFP.

Formaţia pop ABBA, care a dominat clasamentele muzicale din anii 1970-1980 şi ale cărei melodii continuă să fie prezentate de posturile de radio din întreaga lume, a fost alcătuită din roşcata Anni-Frid Lyngstad (care are acum 69 de ani), blonda Agnetha Fältskog (în vârstă de 65 de ani) şi din muzicienii Björn Ulvaeus (ajuns la 70 de ani) şi Benny Andersson (68 de ani). Cei patru nu au mai cântat împreună pe scenă din 1986.