E greu să scrii despre un artist cu a cărui muzică ai crescut. E greu să scrii, mai ales atunci când muzica lui este la fel de actuală şi după 20 de ani. E greu să găseşti frazele potrivite mai ales când ştii că omul din faţa ta a demonstrat că este un luptător, că ştie să lupte pentru viaţă şi pentru muzică.

A fost o seară  incendiară, în care spectatorii au ales să protejeze sănătatea lui Leo Iorga şi au fumat foarte puţin. Artistul şi colegii săi de trupă au cântat hituri vechi dar şi mai noi compuse de Adi Ordean.

S-a cântat, s-a dansat, iar Pact-ul lui Leo Iorga şi Adi Ordean a promis că va reveni în Yell Wolf Pub şi în primăvară. Iar la final, Leo Iorga ne-a acordat un interviu în exclusivitate vorbindu-ne despre muzică, fotbal şi despre ploieşteni. 

Cum ţi s-a părut seara aceasta?

Deosebită. În primul rând este pentru prima dată când cânt sub un stadion al unei echipe de fotbal valoroase. Am avut un public foarte select şi plin de viaţă şi cred că aici se întâmplă foarte multe lucruri frumoase. Sunt convins că se va vorbi mult despre Yell Wolf Pub.

Îţi place fotbalul?

Nu pot să spun că sunt foarte microbist, dar bineînţeles că eu fac o analogie între sport şi muzică, iar cei care fac eforturi, chiar supraomeneşti şi financiare, şi fizice şi psihice au toată aprecierea mea. La fel sunt şi sportivii şi artiştii.

Ce înseamnă pentru tine „Pact”?

Este în primul rând o înţelegere pe care am făcut-o acum doi ani cu Adi Ordean ca să reînviem muzica pe care noi doi am lansat-o între 1988 şi 1996 la Compact. Cântăm piesele lui Adi, iar de-a lungul timpului noi am mai colaborat. În urmă cu doi ani am ajuns la o înţelegere şi a apărut Pact by Leo Iorga şi Adi Ordean, pentru că noi doi am pus la cale această trupă.

Cântaţi piesele vechi care au făcut istorie la Compact, dar şi piese foarte noi. Ce preferă publicul?

Toate piesele noastre sunt apreciate.Noi nu am schimbat foarte mult, iar în ceea ce ne priveşte reacţia publicului este extraordinară. În afară de evergreenurile care, suprinzător, prind la generaţia tânără, avem piesele noi care păstrează aceeaşi linie, muzicalitate, un rock aristrocat. Deja putem anunţa că după primul album care a fost bine primit de public, urmează un al doilea.

Ce face Pact în perioada următoare?

În primul rând vrem să finalizăm albumul, materialul este aproape gata. Albumele noastre au trei piese consacrate, iar restul sunt piese noi şi foarte frumoase.

Ce trebuie să ştie fanii voştri din Ploieşti despre voi, despre Pact by Leo Iorga şi Adi Ordean?

Aşa ne numim. Este foarte grea această confuzie cu numele este justificată. Sunt într-un proces aberant, pe care l-am câştigat până acum în care mi se reproşează faptul că pomenesc numele Compact pe scenă. Nu putem nega trecutul, asta este realitatea. Fiecare ar trebui să îşi vadă de treaba lui pentru că este loc pentru toată lumea. Cred că ranchiuna şi înverşunarea nu fac bine nimănui, iar lucrurile astea urâte se întorc ca un bumerang împotriva celor care le provoacă.

Un mesaj pentru ploieşteni? Mai ajungeţi în Ploieşti şi în Prahova în perioada următoare?

Vom fi foarte des în zonă. Mergem zilele următoare la Băicoi, avem destul de multe solicitări pentru a cânta în zona asta. Vom reveni în primăvară la Yell Wolf Pub pentru că ne-am simţit extraordinar aici. Noi încercăm în această junglă a industriei muzicale româneşti să ţinem stindardul sus şi să demonstrăm că încă se face muzică bună în ţara asta.

Şi o ultimă întrebare. Cum ţi se pare fenomenul muzical din România? Te temi de concurenţa tinerilor?

Este derutant ceea ce se întâmplă. Avem tineri foarte valoroşi, ceea ce este foarte bine, dar după părerea mea, ca piaţă, este ca un fel de tarabă. Sunt multe lovituri sub centură, se întâmplă lucruri urâte ca în tot ce se întâmplă în România. Mă bucur că muzica din anii 80 revine în forţă şi are mulţi fani.