Sandra Bullock putea să nici nu mai participe la Gala Oscar din această noapte. Şi asta pentru că rolul din filmul „Gravity”, care i-a mai adus o nominalizare, a premiat-o deja cu nu mai puţin de 70 de milioane de dolari.

În doar câteva luni de la lansarea în cinematografe, filmul „Gravity - Misiune în spaţiu" regizat de Alfonso Cuaron a realizat încasări de peste 700 de milioane de dolari, informează un studiu realizat de institutul de cercetare Wealth X, citat de „Daily Mail". Conform estimărilor Warner Bros. până în vară va atinge suma de 750 de milioane. Sandra Bullock, de 49 de ani, este protagonista dramei, iar George Clooney are un rol secundar.

Conform contractului semnat de ea, din încasări îi vor reveni „fie 20 de milioane de dolari, fără a mai avea pretenţii la drepturile de autor care i-ar reveni, fie 15% din încasări", relatează institutul american. Sandra Bullock a evitat de fiecare dată când i s-a propus să fie plătită „pentru prestări servicii" şi a optat pentru procente din încasări.

Astfel, în conturile ei vor intra în curând 70 de milioane de dolari. Sandra Bullock a pornit cu şansa a doua în secţiunea ei, după actriţa Cate Blanchett ("Blue Jasmine"), cea are de altfel a şi câştigat trofeul. Pentru Oscarul la cea mai bună actriţă într-un rol principal s-au mai luptat Amy Adams ("Ţeapă în stil american") şi Judi Dench ("Philomena").