Potrivit procurorului francez care conduce ancheta asupra conditiilor in care s-a produs accidentul aviatic in care avionul Airbus A320 apartinand companiei Germanwings s-a prabusit marti in Alpii francezi, in ultimele minute inainte de impact s-a aflat copilotul Andreas Lubitz.

In varsta de 28 de ani, Andreas Lubitz s-a nascut in Montabaur, un orasel din landul german Renania – Palatinat.
Lubitz a fost pasionat de zbor inca din adolescenta, cand a devenit membrul clubului Luftsportclub Westerwald, pe site-ul caruia a fost postat urmatorul anunt: "Si-a indeplinit visul pentru care a platit acum prea scump, cu propria viata".

Copilotul avea o experienta de zbor de doar 630 de ore pe aeronave de tip Airbus A320, si era angajat al companiei Germanwings din septembrie 2013, dupa ce absolvise cursurile de pilotaj ale Scolii de aviatie a Lufthansa din Bremen.
Dupa dezvaluirea identitatii sale, profilul de Facebook al lui Andreas Lubitz a fost sters, dar numeroase altele, evident false, si-au facut aparitia, in care este acuzat sau capata statutul de erou al Statului Islamic.

Fostii colegi ai lui Lubitz afirma ca acesta a lipsit sase luni de la cursuri, in 2009, din cauza depresiei. Reuters anunta ca politistii intra si ies din casa parinteasca a copilotului, in Montabaur, tinand in maini cutii cu hartii.
Mama unei foste colege a copilotului a declarat ca acesta suferise de depresie cu ani in urma. Inainte de Craciun, insa, parea sa fie bine, a declarat ea pentru Mirror. Rudele echipajului aflat la bord, inclusiv ale pilotului, se afla in Seyne-les-Alpes, unde urmeaza sa fie interogate. Parintii copilotului sunt insa in Germania, interogatoriul urmand sa aiba loc acolo, informeaza The Telegraph. Un coleg de-ai copilotului, din clubul de planorism din care acesta facea parte, a declarat ca Lubitz era "fericit" de jobul pe care il avea la Germanwings si se descurca bine.