Cancelarul german Angela Merkel a primit aprecieri bizare din partea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care i-a lăudat rezistenţa la băutură, scrie sâmbătă Daily Mail în ediţia online.

Într-un interviu acordat recent ziarului Aftenposten, din Norvegia natală, Stoltenberg a declarat că este bun prieten cu Merkel de circa şase ani de zile, după o reuniune pe care a avut-o cu cancelarul Germaniei la Copenhaga, în Danemarca, şi că au băut împreună "de multe ori".

Stoltenberg a spus că "acele nopţi lungi în Copenhaga" au contribuit la construirea unei relaţii solide de prietenie. "Se produce o afinitate, o apropiere. Ea bea vin alb, iar eu beau bere. Sunt foarte impresionat de rezistenţa ei. Ca să fie mai clar: nu se ridică prima" de la masă, a povestit Stoltenberg.

Fostul premier norvegian şi-a amintit cu afecţiune de una dintre aceste întâlniri cu Merkel, care a avut loc în 2012, în Stralsund, oraş în nordul Germaniei, situat pe ţărmul de sud al Mării Baltice. "Am petrecut o seară foarte plăcută în Stralsund", a spus el râzând.

"Şi cu (preşedintele american Barack) Obama m-am întâlnit de multe ori. Cred că cei doi (Merkel şi Obama) mi-au susţinut candidatura la (postul de) secretar general al NATO", a mai spus Stoltenberg.

Agerpres