Automobilul de tip SUV în care a fost împuşcat mortal rapperul american Notorious BIG în urmă cu 20 de ani, estimat la 1,5 milioane de dolari, a fost pus în vânzare la o licitaţie organizată de casa Moments in Time, informează The Guardian.

La doar o saptamana dupa ce automobilul BMW 750iL in care se afla Tupac Shakur in noaptea asasinarii sale in Las Vegas, in septembrie 1996, a fost scos la licitatie, casa Moments in Time a anuntat punerea in vanzare a automobilului GMC Suburban, in care a fost impuscat mortal un alt rapper celebru, Notorious BIG.

Modelul GMC Suburban, estimat la 1,5 milioane de dolari, este unul dintre putinele automobile din lume a carui valoare a crescut in timp, in ciuda faptului ca indicatorul de pe bord arata ca a parcurs deja o distanta de 183.450 de kilometri, noteaza The Guardian, potrivit News.ro.

Automobilul a fost cumparat la o licitatie publica in octombrie 1997, iar noul proprietar a aflat povestea din spatele vehiculului abia in anul 2005, in urma unui raport al Politiei din Los Angeles.

Proprietarul avea o familie numeroasa, compusa din sase persoane, si avea nevoie de un automobil incapator.

Usa soferului, performata de gloantele care l-au ucis pe Notorious BIG pe 9 martie 1997, la Los Angeles, a fost retinuta ca proba in ancheta Politiei locale si a fost apoi inlocuita. Politia va returna usa originala, daca automobilul va fi vandut.

Nascut pe 21 mai 1972, Christopher George Latore Wallace, cunoscut sub numele de scena The Notorious B.I.G., Biggie sau Biggie Smalls a debutat cu albumul ”Ready to Die”, in anul 1994.

Anul urmator, impreuna cu cativa prieteni din copilarie, artistul a format grupul Junior M.A.F.I.A.. Rapperul a fost impuscat mortal pe 9 martie 1997, in Los Angeles, la varsta de 24 de ani.