Munţii Bucegi, dar mai ales minunăţiile construite de natură pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, Sfinxul şi Babele, continuă să ne uimească. Un fenomen ciudat are loc în fiecare an, la data de 28 noiembrie, când zeci de oameni urca pe Platoul Bucegilor, la celebrul Sfinx ca să vadă, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramidă energetică, în jurul chipului sculptat în piatră.
Unii cercetatori spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis. Fenomentul ciudat care adună în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, zeci de oameni în faţa uriaşului ar fi legat de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.
Şi aceşti puţini oameni aleşi se întâlnesc în fiecare an pe Platoul Bucegilor, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. Au început deja să se recunoască de departe, urcând pe coama muntelui, din toate direcţiile.
Emanuel are 19 ani şi s-a informat de pe internet. A vrut să vadă cu ochii lui ce se întâmplă.
„Se vărsa peste Sfinx o lumină divină, de culoare portocaliu deschis şsi prin ea Dumnezeu îşi revarsă tot ce are mai bun asupra noastră. Poţi să primeşti, dacă eşti deschis şi receptiv, foarte multe beneficii. Te poti şi vindeca", a declarat el pentru Protv.
Scepticii spun însă că nu este vorba de niciun fenomen ciudat, ci doar de o anume poziţionare a razelor solare, specifică acestei zi din an.