Casa de licitaţii Christie's va vinde la licitaţie, la Geneva, pe 12 noiembrie, cel mai mare diamant portocaliu din lume, la un preţ estimat între 17 şi 20 de milioane de dolari (14 şi 16 milioane de euro), relatează AFP.

 'Este o piatră excepţională, o adevărată nestemată, cu o culoare intensă care captează lumina din toate unghiurile', a declarat expertul Jean-Marc Lunel, responsabil al departamentului de bijuterii de la Christie's.

Vânzarea va avea loc în ajunul celei de la casa concurentă Sotheby's, care, va scoate la licitaţie la 13 noiembrie cel mai mare diamant roz din lume pentru suma de 60 milioane de dolari (48,7 milioane de euro).

Diamantul portocaliu are 14,82 carate şi mărimea se apropie de cea a unei migdale. Numele vânzătorului nu a fost comunicat, dar piatra preţioasă a fost găsită în Africa de Sud. Printre celelalte piese rare scoase la această licitaţie se află un colier cu diamante şi smaralde care a aparţinut prinţesei Fawzia a Egiptului (1923-1994), una din cele cinci surori ale regelui egiptean Faruk.