Cozi uriaşe s-au format, sâmbătă, încă de dimineaţă, la intrarea în Grecia. Mai mulţi români care au plecat în vacanţă au aşteptat câteva ore pentru a trece graniţa la Kulata- Promachonas. "Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă de lipsă de respect pentru turişti", susţin oamenii pe reţelele de socializare

Încă de sâmbătă dimineaţa, zeci de maşini au aşteptat la coadă ca să intre în Grecia. Oamenii merg spre destinaţii de vacanţă şi cozile de la graniţă le-au dat planurile de concediu despre cap.

"Am ajuns în vamă la 8.00 şi sunt sute de maşini în faţă. Nu se testează nimic în acest moment dar fiecare maşină petrece minute bune la ghişeu. Mai am de aşteptat cel puţin 4 ore. Cred că pentru îmbunătăţirea relaţiilor turistice între Grecia şi România mai este puţin mai mult de lucrat. Zic şi eu. Acum îi înţeleg pe cei care aleg alte destinaţii. Din dragoste pentru Grecia nu cred că voi reveni curând dacă nu se schimbă modul de abordare al situaţiei prezente. (...) Mai avem vreo 2 ore de stat. Asta înseamnă 1.2 km în 6 ore", scrie turista din România.

O altă mărturie din vama Kulata. "Suntem în vama Kulata, la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia. Stam aici blocaţi de aproape 3 ore şi am înaintat aproximativ 500 de metri. Nu trece nicio maşină mică, doar TIR-uri. Nu au nicio explicaţie, doar stăm. Nici ambasada nu dă nicio lămurire. Nici măcar să ne întoarcem nu putem", scrie o altă persoană.

În Grecia se intră acum cu certificat de vaccinare, test negativ sau dovada că turiştii făcut boala, dar autorităţile elene solicită şi completarea unui formular online.