Era teribil de deprimată, au spus mulţi dintre prietenii solistei de la The Cranberries, Dolores O'Riordan, la aflarea veştii că artista a fost găsită moartă într-o cameră de hotel din Londra, la vârsta de 46 de ani, notează TMZ. Anul trecut, cântăreaţa a dezvăluit că pe tot parcursul carierei sale s-a luptat cu depresia şi cu tulburări psihice, culminând cu o tentativă de suicid în 2013

Într-o declaraţie citată de People, unul dintre cei mai buni prieteni ai artistei, Dan Waite, a declarat că Dolores i-a lăsat un mesaj în căsuţa vocală a telefonului cu doar câteva ore înainte de a muri.

“Dolores mi-a lăsat un mesaj, chiar după miezul nopţii, în care îmi spunea cât de mult i-a plăcut versiunea Zombie a celor de la Bad Wolves. Abia aştepta să ne vedem în studio să înregistrăm”, a spus Waite. “Părea plină de viaţă, glumea şi era nerăbdătoare să se vadă cu mine şi cu soţia mea, săptămâna aceasta.Vestea morţii ei este devastatoare, iar gândurile mele se îndreaptă catre Don, fostul soţ, către copii şi către mama ei, a adăugat acesta“.

Dolores a fost diagnosticată cu sindrom bipolar în 2015 şi a vorbit despre lupta cu tulburările de alimentaţie, cu alcoolul şi cu abuzurile din copilărie. În ultima perioadă, artista suferea de dureri de spate care au şi forţat-o să anuleze multe dintre concertele din 2017.

Dave Davies de la The Kinks a declarat: “Sunt şocat de vestea morţii lui  #DoloresORiordan. Am vorbit cu ea, cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, şi părea bine, fericită. Chiar ne-am propus atunci să scriem câteva piese împreună. Este incredibil ce s-a întâmplat“.

Dolores le declara celor de la Metro anul trecut: “Sunt două capete ale spectrului – poţi deveni foarte deprimat şi întunecat şi-ţi poti pierde interesul faţă de tot ceea ce iubeşti, apoi devii super maniac“, spunea artista.

“Când eşti maniac, nu poţi dormi şi devii foarte paranoic. Aşa că am tratat aceste probleme cu medicamente“.

În februarie 2016, O'Riordan povestea că îşi îmbunătăţeşte sănătatea mintală cu ajutorul muzicii, al dansului şi al concertelor, după ce a evitat o condamnare în urma unui atac asupra unui poliţist. În 2014, cântăreaţa a lovit şi scuipat un poliţist pe un aeroport din Irlanda.

Rapoarte medicale folosite în timpul procesului, la Ennis District Court, au arătat că artista suferea de manie, tulburări mintale şi severe  probleme de judecată la momentul incidentului, despre care aceasta nu-şi aduce aminte nimic, notează Daily Mail.

Preotul din oraşul natal al artistei a confirmat că funeraliile solistei vor avea loc în Irlanda. Părintele James Walton a mai spus: “Am aflat în această după amiază (15 ianuarie). Familia este devastată. Moartea ei este un real şoc. Am întâlnit-o pe Dolores de două-trei ori când venea sa-şi viziteze familia. Era o persoană încântătoare. Familia încă aşteaptă mai multe informaţii de la Londra despre decesul ei“.

Solista trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan, a murit la Londra, la vârsta de 46 de ani. Dolores O'Riordan se afla în capitala britanică pentru o sesiune de înregistrări.

Impresarul cântăreţei irlandeze a declarat că, deocamdată, nu există detalii despre circumstanţele decesului.

"Rudele sunt devastate de această veste şi au cerut să fie lăsate în pace în această perioadă dificilă", a declarat impresarul, citat de publicaţiile Irish Times şi The Sun.

Dolores Mary Eileen O'Riordan, născută pe 6 septembrie 1971, în Irlanda, era cântăreaţă şi compozitoare. A fost solista trupei rock The Cranberries timp de 13 ani, înainte ca aceasta să ia o pauză, în 2003, până în 2009, când membrii formaţiei s-au reunit.

Primul său album solo, "Are You Listening?", a fost lansat în mai 2007 şi a fost urmat de "No Baggage", în 2009.

De asemenea, O'Riordan a făcut parte din juriul emisiunii difuzate pe postul RTÉ "The Voice of Ireland", în sezonul 2013/14.

Dolores O'Riordan a fost căsătorită cu tour managerul trupei The Cranberries, Don Burton, timp de 20 de ani, în perioada 1994 - 2014. Cuplul a avut trei copii, Taylor Baxter, născut în 1997, Molly Leigh, născută în 2001, şi Dakota Rain, născută în 2005.