Vara este anotimpul în care atât doamnele, cât şi domnii vor să îşi etaleze corpurile bine lucrate la mare sau la piscină. Deşi este destul de greu să te abţii de la bunătăţile culinare, pentru a fi în formă maximă trebuie să ne sacrificăm.

Din cauza exceselor alimentare şi a vieţii sendentare, la doamne apare celulita, iar la bărbaţi, excesul de grăsime de pe abdomen.

Celulita este reprezentată de acele depuneri de grăsime care apar pe diferite zone ale corpului: abdomen, coapse, braţe ş.a. Indiferent de ce greutate ai, aspectul de coajă de portocală al pielii apare ca rezultat al unei alimentaţii defectuoase. Pentru a scăpa de aceste probleme trebuie să eviţi anumite alimente, care accelerează procesul de apariţie al celulitei, la femei, şi depunerea de grăsime în zona abdominală, în cazul bărbaţilor. Iată la c ear trebui să renunţi:

Cafea

Cafeaua împiedică eliminarea toxinelor din organism, şi dacă vrei să ai un corp frumos, trebuie să renunţi definitiv la ea. În acest fel, poţi scăpa de aspectul neplăcut de coajă de portocală şi avea o piele fermă. Dacă vrei, poţi înlocui cafeaua cu o ceaşcă de ceai negru sau verde. Este mult mai benefic pentru organismul tău. Deşi se spune că o ceaşcă de cafea pe zi accelerează metabolismul, aceasta nu este recomandată în cazul în care vrei să slăbeşti.

Băuturi carbogazoase light

Din dorinţa de a arăta bine, dar şi pentru că nu se pot abţine de la consumul de băuturi carbogazoase, multe personae aleg varianta light. Într-adevăr, aceste produse au mai puţine calorii, dar sunt la fel de nocive ca celelalte. Acestea conţin ingrediente care nu permit detoxifierea organismului şi favorizează reţinerea de apă. Poţi opta pentru limonadă, sucuri naturale sau chiar apă, de preferat plată.

Alcool

Dacă ţi-ai propus să intri la dietă, primul pas pe care trebuie să-l faci este să elimini din alimentaţia zilnică alcoolul. Acesta stimulează atât apariţia celulitei, cât şi înrăutăţirea acesteia, el împiedicând eliminarea toxinelor din organism şi, în plus, are un aport caloric ridicat.

Grăsimi săturate

Evită consumul de unt, margarină, prăjeli, carne grasă sau paste făinoase în exces. Grăsimile ajută organismul să absoarbă anumite vitamine, dar un regim de viaţă echilibrat oferă corpului cantitatea de grăsimi necesară. Prin urmare, excesul de grăsimi ajunge să se depună pe abdomen, coapse şi, în acest fel, apare şi celulita.

Ardei iute

Ardeiul iute este benefic pentru organism, însă dacă este consumat în exces îţi poate irita stomacul. În acelaşi timp contribuie la acumularea de toxine în organism şi favorizează retenţia de lichide, rezultatul fiind apariţia celulitei, înrăutăţirea ei sau chiar creşterea în greutate.