Ingrediente:

o varză potrivită,

un ardei gras roşu,

un morcov,

o ceapă,

o legătură de pătrunjel şi una de mărar,

3 linguri de orez,

3-4 linguri de ulei,

o lingură de bulion,

boia dulce, piper măcinat, sare.

Mod de preparare:

Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, iar morcovul, cubuleţe şi se călesc în ulei încins. Se adaugă varza tăiată fideluţă şi se toarnă peste legumele din tigaie o cană de apă fierbinte. Se sărează şi se piperează, apoi se pune capacul şi se lasă la fiert. Între timp, se fierbe orezul în apă cu sare.

Când varza e aproape fiartă, se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate, apoi bulionul desfăcut în puţină apă, boiaua şi, la final, orezul fiert. Se mai dă mâncarea în câteva clocote şi e gata.