Un fruct exotic, avocado, a fost retras de la comercializare din magazinelele aparţinând reţelei de supermarketuri Kaufland, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), pe site-ul instituţiei.

 „Kaufland a retras voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor, produsul K- BIO AVOCADO 2 BUC”, a notat ANSVSA, într-un comunicat.

Fructele au originea în Columbia şi au fost distribuite de un furnizor din Olanda. Lotul de fructe contaminat a fost a fost comercializat de Kaufland în perioada 11-18 martie 2022, iar motivul retragerii de la vânzare este „depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos şi clorfenapir)”. Clienţii care au achiziţionat produsul cu datele de identificare prezentate „sunt rugaţi să nu-l consume şi se pot prezenta în orice magazin pentru a-l returna, până la data de 1 aprilie 2002 şi vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a precizat retailerul german.