Aceste alimente te ajută să-ţi cureţi orgnismul de toxine şi să-ţi întăreşti sistemul imunitar şi îţi îmbunătăţesc multe funcţii din organism. Iată care sunt cele trei legume pe care să le consumi constant.

 

3 legume care te scapă de toxinele din organism şi îţi cresc imunitatea

 

Sfecla

Din punct de vedere nutriţional, sfecla este una dintre cele mai complete legume. Sfecla conţine fibre, antioxidanţi, dar şi alţi nutrienţi care ajută la curăţarea ficatului şi a sângelui. În plus, sfecla mai contribuie şi la echilibrarea pH-ului din sânge, iar asta este foarte important pentru reglarea proceselor inflamatoare din corp, dar şi pentru eliminarea deşeurilor. În plus, sfecla conţine şi betaină şi pectină, doi compuşi care îi întăresc proprietăţile detoxifiante, deoarece îmbunătăţesc digestia. Datorită conţinutului ridicat de fibre, sfecla normalizează digestia, în special după ce se consuma grăsimi şi proteine în exces. Trebuie să mai ştii că consumul regulat de sfeclă reglează deci tranzitul intestinal.

 

Varza

Se ştie că varza este o legumă foarte hrănitoare ce stimulează eliminarea deşeurilor. Antioxidanţii din compoziţia verzei mai ajută şi la eliminarea substanţelor dăunătoare acumulate în sânge. Printre ele sunt incluse şi cele provenite din medicamente şi pesticide. De asemenea, fibrele naturale din  varză stimulează peristaltismul şi ajută la detoxificarea ficatului. Varza este bogată în fitonutrienţi, antioxidanţi, dar şi în vitamine şi minerale. Printre substanţele active enumerăm: vitamina C, vitamina A, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 şi B9, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fier, fosfor şi iod. Varza ajută la detoxifiere, iar detoxifierea e benefică nu doar pentru siluetă, ci şi pentru rinichi, ficat şi sistemul digestiv. Astfel că dacă mănânci varză cu regularitate, vei încuraja dezvoltarea bacteriilor benefice şi vei opri înmulţirea celor dăunătoare şi chiar cancerigene. De altfel, varza şi-a dovedit efectele benefice în cazul cancerului de sân şi de colon.

 

Usturoiul

De obicei, usturoiul este folosit în scop culinar pentru gustul său deosebit şi aroma unică. Dar usturoiul mai este un şi un aliment medicinal ce nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă. De menţionat este că usturoiul este bogat în antioxidanţi şi componente antiinflamatoare ce ajută la curăţarea sângelui şi a ficatului, prevenind astfel numeroase boli. Mai mult decât atât, compuşii sulfurici din usturoi stimulează eliminarea toxinelor, însă au şi un efect diuretic ce reduce inflamaţiile cauzate de retenţia de apă. Este important de ştiut şi că usturoiul conţine vitamine şi minerale importante care ajută organismul şi sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro