Nu e rău să încercaţi aceste două metode. Vedem interiorul arterelor, vasele mari prin care trece sângele oxigenat pompat de inimă. Sângele intră în contact cu o foiţă numită ENDOTELIU.

Aici apar leziunile unde, ulterior, se formează plăci de colesterol, moi, uşor de destabilizat prin hipertensiune. Ori plăci de calciu - dure. La fel de dure precum cimentul.

Ambele situaţii sunt periculoase. Ajutaţi foiţa din interiorul vaselor să se auto-protejeze prin mişcare. Efortul fizic aerobic - adică mers, alergări, sărituri - produce substanţe care fac vasul puternic împotriva colesterolului rău .

În acelaşi timp, efortul fizic creşte colesterolul bun, o moleculă mare care transporta colesterolul rău în ficat, unde va fi procesat. Un proces favorabil.

Efort fizic plus un pahar mic de vin roşu mic de 2, 3 ori pe săptămână, neînsoţit de alt tip de alcool. Nu se ştie exact mecanismul prin care o cantitate infimă de alcool face, de fapt, protecţie cardio-vasculară.

Colesterolul bun trebuie să fie minimum 40 - în cazul bărbaţilor - şi peste 46 - în cazul femeilor. Aceasta ca să vă autoprotejaţi de bolile cardiovasculare, dar şi de diabet.

Efortul fizic face ca zahărul din sânge - glicemie, scrie pe buletinul de analiza - să fie condus spre celule , fără ajutorul insulinei. Adică fără ajutorul hormonului produs de pancreas.

Din păcate, practică medicală arată că cei mai mulţi pacienţi care ajung să aibă complicaţii din cauza încărcării grase a arterelor ori din cauza diabetului nu îşi cunosc, multă vreme, suferinţă.