Cele mai bune vinete pentru copt sunt cele elastice, uşoare, de un negru închis şi lucios. Dacă sunt tari şi grele, ori sunt crude, ori sunt bătrâne, pline de seminţe şi vor fi amare când le preparaţi.
Înainte de a fi puse la copt, vinetele se spală, se şterg şi se rup frunzele de lângă codiţă.
Dacă le coaceţi în cuptor, se pot înţepa usor în mai multe locuri, ca să nu pocnească.
Vinetele se coc la flacăra, nu la foc mic. În acest fel, vinetele vor fi albe şi pufoase, nu cenuşii.
Ideal este să coaceţi vinete pe un grătar, dar se poate şi pe flacăra de la aragaz. Dacă le coaceţi pe aragaz, presăraţi aragazul cu bicarbonat de sodiu înainte de coacere, ca să fie mai uşor de curăţat.
Vinetele trebuie coapte atent, să nu rămână crude.
Când coaja a devenit crocantă şi se sfărâmă uşor, înseamnă că interiorul vinetei este copt Vinetele trebuie curăţate imediat după coacere, fierbinţi, ca să-şi menţină culoarea frumoasă.
Când le curăţaţi, ţineţi la îndemână un vas cu apă rece pentru a vă clăti mâinile.
Miezul vinetei rămâne alb şi pufos dacă stoarceţi deasupra câteva picături de zeamă lămâie.
Vinetele curăţate se lasă la scurs până a doua zi, când pot fi preparate sau depozitate în congelator.
Trucuri pentru a coace perfect vinetele
11 iulie 2019



Din aceeaşi categorie:
Turcia: istorie, peisaje, bucătărie
(25 octombrie 2013)
1268 vizualizări
Hrana energizantă înainte de Sărbători
(15 decembrie 2015)
193 vizualizări
Alimente pe care trebuie să le consumi vara
(22 iulie 2013 - Clara ION)
114 vizualizări
Caşcaveaua de Valea Doftanei, înregistrată la OSIM
(31 ianuarie 2015)
268 vizualizări
Cum a ajuns uleiul de palmier în aproape toate alimentele. Un lobby asemnătător cu cel al tutunului şi alcoolului
(6 iulie 2021)
85 vizualizări
S-a găsit înlocuitorul pentru carne!
(1 iunie 2019)
220 vizualizări
Zacuscă record la Festivalul de la Buziaş
(12 octombrie 2014)
158 vizualizări
Alimente pe care nu ar trebui să le mai cumperi
(15 martie 2017)
548 vizualizări
Pâine făcută după reţete din comunism, din nou pe piaţă
(21 octombrie 2014)
271 vizualizări
A apărut pizza Iohannis cu salam de Sibiu
(23 noiembrie 2014)
220 vizualizări
Reţeta minune găsită în Tibet: elixirul din usturoi şi alcool previne atacul de cord şi tumorile
(3 septembrie 2014)
588 vizualizări
Surplus în industria mondială de cacao
(17 martie 2017)
50 vizualizări
Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului şi a altor boli
(21 martie 2016)
71 vizualizări
România, campioană la banii aruncaţi pe mâncare. Cât sparg românii
(6 decembrie 2018)
85 vizualizări
Sfaturi pentru masa de Crăciun
(25 decembrie 2017)
498 vizualizări
Cartofi franţuzeşti
(19 octombrie 2013)
249 vizualizări
Ce efect au asupra corpului tău ingredientele din băuturile energizante
(15 iulie 2017)
212 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole