Cele mai bune vinete pentru copt sunt cele elastice, uşoare, de un negru închis şi lucios. Dacă sunt tari şi grele, ori sunt crude, ori sunt bătrâne, pline de seminţe şi vor fi amare când le preparaţi.
Înainte de a fi puse la copt, vinetele se spală, se şterg şi se rup frunzele de lângă codiţă.
Dacă le coaceţi în cuptor, se pot înţepa usor în mai multe locuri, ca să nu pocnească.
Vinetele se coc la flacăra, nu la foc mic. În acest fel, vinetele vor fi albe şi pufoase, nu cenuşii.
Ideal este să coaceţi vinete pe un grătar, dar se poate şi pe flacăra de la aragaz. Dacă le coaceţi pe aragaz, presăraţi aragazul cu bicarbonat de sodiu înainte de coacere, ca să fie mai uşor de curăţat.
Vinetele trebuie coapte atent, să nu rămână crude.
Când coaja a devenit crocantă şi se sfărâmă uşor, înseamnă că interiorul vinetei este copt Vinetele trebuie curăţate imediat după coacere, fierbinţi, ca să-şi menţină culoarea frumoasă.
Când le curăţaţi, ţineţi la îndemână un vas cu apă rece pentru a vă clăti mâinile.
Miezul vinetei rămâne alb şi pufos dacă stoarceţi deasupra câteva picături de zeamă lămâie.
Vinetele curăţate se lasă la scurs până a doua zi, când pot fi preparate sau depozitate în congelator.
Trucuri pentru a coace perfect vinetele
11 iulie 2019



Din aceeaşi categorie:
Cum preparaţi untul de casă?
(3 septembrie 2013 - Cristina IANCU)
613 vizualizări
Două vinuri româneşti, în topul celor mai bune 200 de băuturi din lume
(19 iunie 2014)
212 vizualizări
Fructe periculoase, depistate într-un lanţ de hipermarketuri
(30 decembrie 2020)
398 vizualizări
Cât timp poţi păstra alimentele în congelator în condiţii optime. Aceasta este perioada maximă recomandată
(13 aprilie 2022)
1812 vizualizări
Flori comestibile decorative şi parfumate
(26 iulie 2015)
123 vizualizări
Misterele ceaiului verde
(10 iulie 2013 - Clara ION)
388 vizualizări
5 alimente dăunătoare dacă le consumi crude. Românii habar nu aveau, deşi le mâncau zilnic
(4 octombrie 2020)
431 vizualizări
Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente
(23 mai 2017)
474 vizualizări
Care este diferenţa dintre mandarine şi clementine. Detaliul puţin ştiut despre cele două fructe
(16 octombrie 2023)
823 vizualizări
Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului şi a altor boli
(21 martie 2016)
73 vizualizări
Studiu: La fast-food mai curat ca în restaurantele cu stele Michelin
(12 februarie 2018)
955 vizualizări
Vrei să fii pregătit de apocalipsă? Un supermarket vinde un kit de supravieţuire!
(12 aprilie 2018)
99 vizualizări
Un mic dejun sănătos
(8 iulie 2013 - Clara ION)
151 vizualizări
”Cel mai bun job din lume” - Ghidul Michelin angajează inspectori de restaurante
(1 mai 2017)
411 vizualizări
Cât de periculoasă este margarina cu aromă de unt
(16 august 2017)
1329 vizualizări
Retailerii incep retragerea brandului Nutella din supermarketurile din Italia
(14 ianuarie 2017)
235 vizualizări
Brânza te ajută să reduci cariile dentare
(19 iulie 2013 - Clara ION)
158 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole