Cele mai bune vinete pentru copt sunt cele elastice, uşoare, de un negru închis şi lucios. Dacă sunt tari şi grele, ori sunt crude, ori sunt bătrâne, pline de seminţe şi vor fi amare când le preparaţi.
Înainte de a fi puse la copt, vinetele se spală, se şterg şi se rup frunzele de lângă codiţă.
Dacă le coaceţi în cuptor, se pot înţepa usor în mai multe locuri, ca să nu pocnească.
Vinetele se coc la flacăra, nu la foc mic. În acest fel, vinetele vor fi albe şi pufoase, nu cenuşii.
Ideal este să coaceţi vinete pe un grătar, dar se poate şi pe flacăra de la aragaz. Dacă le coaceţi pe aragaz, presăraţi aragazul cu bicarbonat de sodiu înainte de coacere, ca să fie mai uşor de curăţat.
Vinetele trebuie coapte atent, să nu rămână crude.
Când coaja a devenit crocantă şi se sfărâmă uşor, înseamnă că interiorul vinetei este copt Vinetele trebuie curăţate imediat după coacere, fierbinţi, ca să-şi menţină culoarea frumoasă.
Când le curăţaţi, ţineţi la îndemână un vas cu apă rece pentru a vă clăti mâinile.
Miezul vinetei rămâne alb şi pufos dacă stoarceţi deasupra câteva picături de zeamă lămâie.
Vinetele curăţate se lasă la scurs până a doua zi, când pot fi preparate sau depozitate în congelator.
Trucuri pentru a coace perfect vinetele
11 iulie 2019



Din aceeaşi categorie:
Două vinuri româneşti, în topul celor mai bune 200 de băuturi din lume
(19 iunie 2014)
209 vizualizări
Prunele uscate, atestate ca produs tradiţional românesc
(10 aprilie 2014)
218 vizualizări
Reţetă de 1 Decembrie: Fasole cu ciolan
(1 decembrie 2014)
299 vizualizări
Povestea scoţianului care face bunătăţi româneşti la standarde europene
(16 ianuarie 2017)
422 vizualizări
Nucile previn bolile de inimă!
(4 octombrie 2013)
173 vizualizări
Conopidă pane
(12 noiembrie 2013)
178 vizualizări
Trucuri geniale în bucătărie: Cum scapi de cele mai enervante probleme
(2 iunie 2019)
122 vizualizări
Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată crude
(7 iunie 2015)
468 vizualizări
Beneficiile grapefruitului
(26 august 2013)
273 vizualizări
LIDL, prins într-un scandal de proporţii! Cum au ajuns sute de mii de ouă să fie contaminate cu substanţe toxice
(5 august 2017)
722 vizualizări
Cele mai toxice 5 alimente pe care le consumăm foarte des. Se poate intra din comă din cauza lor!
(3 iulie 2020)
1083 vizualizări
De ce nu trebuie să aruncaţi la gunoi bananele prea coapte
(28 octombrie 2014)
232 vizualizări
Consumul de fistic previne diabetul!
(21 iunie 2014)
192 vizualizări
Beneficiile dovleacului
(29 noiembrie 2020)
140 vizualizări
Medicul nutriţionist Mihaela Billic: Alimentul care “ne roade precum rugina”
(7 ianuarie 2018)
790 vizualizări
Alimente miracol de primăvară
(29 februarie 2016)
250 vizualizări
Alimente care te pot îmbolnăvi dacă nu le mănânci cum trebuie
(29 ianuarie 2017)
251 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole