Lidl România retrage de pe piaţă un lot întreg de fulgi de nucă de cocos, produs valabil până în 21.11.2019, în care s-a detectat dioxid de sulf, care poate provoca reacţii puternice la persoanele alergice la sulfiţi. Acestea sunt sfătuite să nu consume în niciun caz produsul. Pungile de „Belbake Fulgi nucă cocos, 200g“ pot fi returnate în orice magazin, fără prezentarea bonului.

”Lidl România recheamă preventiv produsul „Belbake Fulgi nucă cocos, 200g“ cu termenul de valabilitate 21.11.2019 şi lotul 34188. S-a constatat că produsul afectat conţine conservantul dioxid de sulf nedeclarat pe etichetă. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la sulfiţi ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsul”, a transmis, vinery, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Sursa citată precizează că, având în vedere posibilele reacţii alergice în urma consumului, clienţii alergici la sulfiţi trebuie să acorde o atenţie absolută acestei rechemări.

Pentru acele persoane care nu sunt alergice la sulfiţi, produsul este apt pentru consum.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Această retragere vizează exclusiv produsul „Belbake Fulgi nucă cocos, 200g“ cu termenul de valabilitate 21.11.2019 si lotul 34188. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Belbake, nu sunt afectate de această rechemare”,  a mai transmis ANSVSA.