Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.
Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.
În plus, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată. Se mai poate spune că reglează eficient activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideală şi pentru cei care au afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.
Calmează tusea
Ceapa este şi un diuretic ce favorizează eliminarea sodiului din organism şi are şi proprietatea de a calma tusea şi de a desfunda căile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ceapa este un somnifer natural foarte bun, fără efecte secundare, care nu dă dependenţă de niciun fel, explică specialistul.
Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toxinele din corp. Pentru a-şi păstra proprietăţile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roşie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde
Cinci beneficii ale consumului de ceapă:
Întăreşte sistemul imunitar: Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.
Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în alergii.
Scade colesterolul: Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.
Scade glicemia: Dacă glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.
Medicament natural: Bogată în vitamine şi minerale, tonifiantă şi gustoasă în acelaşi timp, ceapa verde creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi intelectual, mult mai bine decât o ceaşcă de cafea
Cel mai puternic detoxifiant. Ceapa verde, leguma care alungă microbii şi mănâncă zahăr
15 aprilie 2018
- citeşte totul despre:
- ceapa verde,
- aliment,
- imunitate,
- glicemie,
- organism





Din aceeaşi categorie:
Proprietăţile neştiute ale dafinului
(2 octombrie 2014)
151 vizualizări
Spune-mi ce fel de cafea bei ca să îţi spun cine eşti
(22 septembrie 2013)
278 vizualizări
Care este cel mai potrivit spaţiu pentru depozitarea ouălor?
(24 septembrie 2013)
296 vizualizări
Magazinele din România, invadate de brânză fără lapte
(30 ianuarie 2015)
212 vizualizări
Salata verde din supermarket, mai periculoasă decât un hamburger
(9 ianuarie 2015)
289 vizualizări
Pâine fără E-uri. Aditivii, cu excepţia caramelului, nu vor mai putea fi folosiţi
(16 ianuarie 2014)
145 vizualizări
Despre murături
(23 august 2013)
210 vizualizări
Pepenele verde: beneficii remarcabile pentru sănătate
(22 august 2013)
181 vizualizări
Secrete din bucătăria familiei Windsor
(16 mai 2015)
251 vizualizări
Cum arăta prima sticlă de Coca-Cola din lume
(3 mai 2017)
1044 vizualizări
Tabelul caloriilor pentru carne şi peşte
(13 octombrie 2013)
1634 vizualizări
Ingredientul din bucătărie care e fatal în cantităţi mari. Medicii trag un semnal de alarmă
(28 noiembrie 2020)
245 vizualizări
Istoria ceaiului
(20 aprilie 2023)
542 vizualizări
Alimentele acide cresc riscul de diabet
(23 noiembrie 2013)
332 vizualizări
Ce păţeşti când bei prea multă cafea. Atenţie la efectele secundare!
(23 septembrie 2020)
148 vizualizări
Papanaşi
(4 noiembrie 2013)
272 vizualizări
DIETA cu avocado. Cum poţi slăbi rapid şi sănătos 5 kilograme într-o săptămână
(29 noiembrie 2019)
523 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Cele mai periculoase flori de apartament
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Cum a fost înfrântă temuta flotă a lui Goering de o
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Pasiune şi moarte: Lili Brik şi Maiakovski
Publicat la data de 15 iulie 2025
-
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Publicat la data de 11 iulie 2025