Şoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie, pentru doctorulzilei.ro.
Nutriţionistul ne recomandă să dăm la o parte şoriciul şi să consumăm, în schimb pulpa sau muşchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conţine şi vitamine din grupul B şi mult fier. La fel ficatul care conţine foarte mult fier şi B-uri dar şi nucleoproteine şi de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienţii cu gută.
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
20 decembrie 2017



Din aceeaşi categorie:
Consumul de iaurturi cu vanilie îi face pe oameni fericiţi
(21 noiembrie 2015)
200 vizualizări
Cel mai scump hamburger din lume
(1 aprilie 2016)
385 vizualizări
În cât timp se elimină alcoolul din sânge şi puteţi conduce fără să „înverziţi fiola”
(14 iulie 2017)
601 vizualizări
Şase alimente pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată
(30 iulie 2016)
703 vizualizări
Ce vinuri s-au băut la Oscaruri
(28 februarie 2017)
75 vizualizări
Beneficiile uimitoare ale lobodei
(16 martie 2017)
210 vizualizări
8 produse româneşti folosite ca ingrediente de McDonald’s
(11 iunie 2015)
265 vizualizări
Înlocuieşte energizantul cu o banană
(27 iulie 2013 - Clara ION)
173 vizualizări
Un obicei american sănătos: cereale cu lapte
(12 august 2013)
1652 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, la World Food Moscow 2014
(22 septembrie 2014)
123 vizualizări
Papanaşi
(4 noiembrie 2013)
273 vizualizări
Un român a bătut italienii la pizza - Locul doi la Campionatul European de Pizza
(16 iunie 2014)
175 vizualizări
Francezii, campioni mondiali la consumul de brânză – 25,9 kg/persoană în 2013
(17 noiembrie 2014)
89 vizualizări
Plăcintă turcească cu feta şi verdeaţă- borek
(18 iulie 2013 - Clara ION)
1268 vizualizări
Cum să deosebeşti mierea naturală de cea falsificată
(9 februarie 2017)
432 vizualizări
Catina – bună la toate!
(6 ianuarie 2014)
466 vizualizări
Ce păţeşti când bei prea multă cafea. Atenţie la efectele secundare!
(23 septembrie 2020)
152 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole