Şoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie, pentru doctorulzilei.ro.
Nutriţionistul ne recomandă să dăm la o parte şoriciul şi să consumăm, în schimb pulpa sau muşchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conţine şi vitamine din grupul B şi mult fier. La fel ficatul care conţine foarte mult fier şi B-uri dar şi nucleoproteine şi de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienţii cu gută.
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
20 decembrie 2017



Din aceeaşi categorie:
Românii consumă cele mai mici cantităţi de iaurt din Europa
(19 aprilie 2015)
118 vizualizări
Pomelo, fructul care te satură şi te ajută să slăbeşti
(17 ianuarie 2017)
799 vizualizări
Alimente anti-răceală
(2 octombrie 2013)
200 vizualizări
Alimentele care îţi strică nivelul de calciu din corp. Din păcate, toţi românii le consumă foarte des
(5 octombrie 2020)
184 vizualizări
Aproape totul despre avocado
(21 septembrie 2013)
226 vizualizări
Cele mai interesante lucruri pe care nu le ştiai despre sare
(18 iulie 2016)
787 vizualizări
De ce alunele caju nu se pot consuma crude
(8 mai 2016)
133 vizualizări
Bănuţi-fantezie cu caramel
(1 iulie 2014)
535 vizualizări
Avantajele consumului de mere
(16 iulie 2013 - Clara ION)
208 vizualizări
Apicultorii români vor taxe vamale pentru mierea provenită din ţările extracomunitare
(3 aprilie 2016)
224 vizualizări
Beneficiile uimitoare ale lobodei
(16 martie 2017)
210 vizualizări
Hrana energizantă înainte de Sărbători
(15 decembrie 2015)
193 vizualizări
Oliver: Zahărul poate distruge vieţi şi ar trebui impozitat la fel ca tutunul
(6 ianuarie 2015)
143 vizualizări
Turcia: istorie, peisaje, bucătărie
(25 octombrie 2013)
1264 vizualizări
Varza murată şi beneficiile asupra organismului
(1 ianuarie 2014)
278 vizualizări
Este cel mai toxic aliment din lume, dar românii îl consumă ca pe o delicatesă
(14 aprilie 2019)
326 vizualizări
Dulceaţă de căpşuni
(28 mai 2014)
1042 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole