Şoriciul nu este mult diferit de pielea de la pui, iar nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că are multe calorii şi se digeră greu.
”Şoriciul este foarte caloric, are conţinut mare de grăsimi şi proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioară,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie, pentru doctorulzilei.ro.
Nutriţionistul ne recomandă să dăm la o parte şoriciul şi să consumăm, în schimb pulpa sau muşchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine mai conţine şi vitamine din grupul B şi mult fier. La fel ficatul care conţine foarte mult fier şi B-uri dar şi nucleoproteine şi de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienţii cu gută.
Îţi place şoriciul? Ce te sfătuiesc medicii să faci cu el
20 decembrie 2017



Din aceeaşi categorie:
Ghidul Michelin: cum a ajuns un producător de anvelope să publice cel mai cunoscut ghid de restaurante din lume
(24 ianuarie 2017)
465 vizualizări
Renunţă la mâncărurile nesănătoase
(26 iulie 2013 - Clara ION)
99 vizualizări
Fructele care combat cancerul
(30 ianuarie 2017)
133 vizualizări
20 tone de roşii cu pesticide, retrase de pe piaţă
(27 februarie 2016)
460 vizualizări
Alimentele pe care NU trebuie să le reincălziţi niciodată - vă pot imbolnăvi!
(19 noiembrie 2015)
521 vizualizări
Reciclează cojile de la fructe şi legume
(16 iulie 2013 - Clara ION)
177 vizualizări
Date inedite despre lapte
(27 septembrie 2013)
183 vizualizări
Singurul aliment la care să nu renunţi niciodată dacă vrei să slăbeşti
(2 martie 2017)
420 vizualizări
Grecia, locul perfect pentru o vacanţă culinară
(23 ianuarie 2017)
290 vizualizări
Cartofii clasici şi cartofii dulci. Câte calorii au şi care sunt mai sănătoşi
(21 ianuarie 2021)
276 vizualizări
Frigărui asortate
(24 octombrie 2013)
117 vizualizări
Ce beneficii are laptele de cocos
(11 februarie 2017)
105 vizualizări
Judecătorul de la Masterchef
(4 aprilie 2014)
662 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia până în 2016
(14 septembrie 2013)
99 vizualizări
Ouă thailandeze
(5 mai 2014)
506 vizualizări
Cum a ajuns uleiul de palmier în aproape toate alimentele. Un lobby asemnătător cu cel al tutunului şi alcoolului
(6 iulie 2021)
85 vizualizări
Avocado, ingredientul perfect pentru un mic dejun sănătos
(25 aprilie 2014)
165 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole