Grătarul nu se foloseşte doar pentru a pregăti carnea. Există o mulţime de alte alimente care se pot prepara la grătar şi sunt chiar foarte sănătoase. La unele dintre ele, chiar nu te aşteptai că le poţi prepara în acest fel.

Iată o serie de alimente la care nu te-ai fi gândit că le poţi frige pe grătar:

Ciuperci Portobello

Aceste legume conţin nutrienţi importanţi pe care nu îi găseşti la alte alimente, aşa că, ar trebui, să încerci să le consumi mai des. Curăţă-le bine şi amestecă-le cu puţin ulei de măsline, ceapă, usturoi şi oţet.

Salata verde

Salata este, de obicei, o opţiune "răcoritoare", care se mănâncă cu o bucată de carne la grătar. Ceea ce îţi propunem noi este să încerci şi o altă variantă: salată verde la grătar, presărată cu ulei de măsline, sare, piper şi oţet.

Sparanghel

După ce l-ai curăţat bine, pune-l pe grătar şi presară-i puţină sare şi piper deasupra. Conţine multe vitamine şi fibre şi este perfect pentru vara.

 Pepene roşu

Încearcă să nu respingi ideea de a pune pepenele zemos şi răcoritor pe grătar. Focul îi intensifică aroma şi va avea un gust nemaipomenit. Trebuie neapărat să-l încerci.

Mango

Este un fruct cu foarte multe vitamine, minerale şi fibre. Încearcă-l la grătar şi foloseşte-l apoi că garnitura pentru burgeri sau friptură. Le va da un gust excelent.

Ananas

Grătarul îi intensifică aromele şi îl transformă într-un desert ideal. Lasă-l pe grătar aproximativ 5 minute pe fiecare parte şi presara nişte scorţişoară deasupra.

Căpşuni

Du-le savoarea la un alt nivel. Pune-le pe un frigărui, stropeşte-le cu oţet balsamic şi zahăr şi lasă-le 1-2 minute pe grătar. Vor fi delicioase.

Struguri

Pune-i puţin pe grătar şi apoi mănâncă-i alături de un grătar de pui sau creveţi. Delicios!

Sursa: foodstory.ro