Oamenii care sunt mari iubitori de cartofi prjiţi prezintă un risc dublu de moarte prematură faţă de cei care nu consumă această delicioasă garnitură.
Potrivit unui studiu publicat recent de Jurnalul American al Nutriţiei, responsabili pentru această statistică nefastă sunt doar cartofii prăjiţi. Cartofii gătiţi în alt fel nu prezintă un risc de mortalitate similar.
”Consumul de cartofi prăjiţi creşte la nivel mondial”, a avertizat doctorul italian Nicola Veronese, care a condus studiul.
La experiment au participat 4.440 de persoane, cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani, timp de opt ani. A fost analizat consumul de cartofi. Pe parcursul studiului, 236 de participanţi au murit.
Doctorii au descoperit că persoanele care consumau cartofi prăjiţi de două sau trei ori pe săptămână prezentau un risc de două ori mai mare de a înceta din viaţă înaintea celora care nu îi mâncau. În categoria cartofilor prăjiţi intră şi chipsurile.
Vârsta sau sexul participanţilor nu a influenţat rezultatele studiului, însă datele arată că bărbaţii preferă cartofii prăjiţi într-o proporţie mai mare decât femeile.
Cartofii prăjiţi ucid! Ce se întâmplă dacă îi mâncaţi de două ori pe săptămână
18 iunie 2017





Din aceeaşi categorie:
Tort "Marble"
(26 iunie 2014)
306 vizualizări
Cum să găteşti acasă un burger ca la restaurant
(23 mai 2015)
650 vizualizări
Trufe cu ciocolată neagră
(14 iunie 2014)
171 vizualizări
Spanacul scade pofta de dulciuri şi mâncare nesănătoasă, ajutând la slăbit
(5 septembrie 2014)
231 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia până în 2016
(14 septembrie 2013)
99 vizualizări
"MasterChef" a împlinit 25 de ani
(3 iulie 2015)
92 vizualizări
Somon cu sos de portocale la cuptor
(27 mai 2014)
459 vizualizări
Beneficiile uimitoare ale lobodei
(16 martie 2017)
210 vizualizări
Alimentul care reprezintă un pericol de Florii. ANPC trage un semnal de alarmă
(24 aprilie 2021)
154 vizualizări
Afinele – micul deliciu plin de sănătate
(3 mai 2020 - Cristina IANCU)
270 vizualizări
Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe şi legume. Medic: "Cadmiul creşte şi produce riscul de apariţie a cancerului!"
(16 iunie 2020)
242 vizualizări
Smoothie de primăvară
(10 mai 2015)
220 vizualizări
Cum a ajuns avocado să fie „vedeta” dietelor sănătoase?
(9 martie 2020)
69 vizualizări
Fructele care combat cancerul
(30 ianuarie 2017)
133 vizualizări
Cum poate schimba culoarea ceştii gustul unei băuturi
(25 iunie 2013)
152 vizualizări
Îndulcitorii naturali care bat zahărul
(9 octombrie 2014)
185 vizualizări
Cum recunoaştem fructele şi legumele cu pesticide din magazine
(18 mai 2017)
385 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole