Producătorul de ciocolată Mars a rechemat batoane Galaxy, Maltesers Teasers pungi de Minstrels, din cauza “posibilei prezenţe a salmonella”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, îndemnând populaţia să nu consume produsele suspecte, relatează BBc News.

Rechemarea a venit după ce analizele au arătat că unele ingrediente ar putea fi contaminate cu salmonella.

“Colaborăm îndeproape cu autorităţile de resort pentru siguranţă alimentară şi cu clienţii noştri pentru a ne asigura că produsele afectate nu mai sunt disponibile pentru cumpărare”, potrivit Mars.

Produse vizate sunt tabletele de ciocolată Galaxy Milk de 200 de grame, pachetele de patru ciocolate de 42 de grame fiecare Galaxy Milk, pungile de 78 de grame şi 112 grame de bomboane de ciocolată Galaxy Counters, pungile de bomboane de ciocolată Minstrel de118 grame şi batoanele Maltesers Teasers de 35 de grame, cu data expirării 6 mai 2018 şi 13 mai 2018.

Compania le-a cerut vânzătorilor de produse alimentare din toată Marea Britanie şi Irlanda să retragă produsele afectate de la raft.

Persoanele care au cumpărat deja produse vizate ar trebui să contacteze centrul de relaţii cu clienţii al Mars, pentru “returnări şi rambursări”.