Ingrediente:
1 salata verde cu foi cât mai cruduţe
4-5 linguri sos Caesar
100 g parmezan
2 felii mari de pâine
1 piept de pui
ananas
zeamă de la o lămăie
sare
piper
ulei de măsline
Mod de preparare:
Marinăm pieptul de pui în zeama de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper şi îl lăsăm câteva ore la rece. Cel mai bine ar fi dacă l-aţi lăsa de seara până dimineaţa. Încingem grătarul şi pregătim feliile de piept de pui pâna se rumenesc frumos pe ambele părţi.
După ce este gata îl lăsăm să se răcească apoi îl tăiem cubuleţe. Feliile de păine se taie în triunghiuri mici şi se prăjesc în cuptor până se rumenesc puţin.
Spălăm salata verde, o ştergem de apa rămasă cu un şervet absorbant, apoi rupem foile cu mâna în fâşii mici.
Într-un castron mai mare punem ingredientele în următoarea ordine: salata, pieptul de pui, ananasul tăiat şi el cubuleţe şi crutoanele. Amestecam apoi sare, piper, zeamă de lămâie, două linguri ulei de măsline, sosul Caesar şi amestecăm uşor.
Deasupra se presară parmezan şi se ornează cu roşii cherry.
Pofta bună!