Variaţiile bruşte de temperatură şi umiditatea crescută, din această perioadă, sunt cele mai prielnice momente pentru apariţia răcelilor şi a virozelor. Pentru a preveni îmbolnăvirile, dar şi pentru a accelera vindecarea poţi să apelezi, pe lângă medicamentele prescrise de medic, la câteva alimente care te vor ajuta să depăşeşti sezonul răcelilor.
Vitamina C este cel mai important aliat al vostru în această perioadă. E bine să mănânci tot timpul fructe, nu doar când te-a lovit răceala. Trebuie ştiut că nu citricele sunt fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina C, ci kiwi-ul. Un fruct de kiwi conţine mult mai multe vitamine şi minerale decât o portocală. Pe lângă faptul că e bogat în vitamina C, kiwi-ul este şi un antioxidant şi antiimflamator.
Supa de pui este cel mai vechi remediu împotriva răcelii. Acest lucru a fost verificat şi de cercetători şi s-a ajuns la concluzia că supa de pui, care conţine şi multe legume, are efecte benefice asupra organismului. Supa de pui, consumată caldă, ajuta la desfundarea nasului, calmarea durerilor de gât şi scăderea temperaturii, în plus este plină de vitamine şi substanţe active care ajută la întărirea imunităţii.
În afară de supa de pui, mai sunt şi alte supe de legume care pot fi de mare ajutor în acest sezon spre exemplu varza, salată, conopida şi broccoli-ul conţin antioxidanţi şi ajuta la eliminarea substanţelor toxice din organism.
Usturoiul este un alt aliment folosit ca leac în multe afecţiuni. Se ştie că are, între altele, proprietăţi antiseptice şi antibacteriane. Pentru a stimula imunitatea se recomandă şi consumul de ceapă, nucşoara, cuişoare, scorţişoară, mentă sau ghimbir proaspăt.
Ce poate nu aţi ştiut este ca şi carnea roşie şi ficatul sunt nişte alimente care gatite corespunzător pot contribui la fortifierea organismului. Carnea roşie şi ficatul conţin mult fier, vitamina K şi proteine. Consumul acestor alimente ajuta şi la preîntâmpinarea anemiilor
Alte alimente importante care trebuie să apară pe meniul cuiva care a contactat o viroză ori o răceală este pâinea prăjită cu unt şi miere, salatele de legume şi de fructe şi bineînţeles ceaiurile. Există amestecuri de plante special concepute pentru combaterea răcelilor, dar dacă nu le găsiţi pe acestea puteţi consuma ceai de muşeţel, de cimbrişor, de busuioc, coji de ceapă ori hibiscus.
Cel mai important lucru pe lângă aportul de vitamine şi alimentaţia corectă este şi o medicamentaţie corespunzătoare. Nu luaţi medicamente după ureche, nici măcar extrase din plante. Cereţi intotdeuna sfatul medicului şi al farmacistului atunci când apelaţi la un tratament medicamentos.
Alimente anti-răceală
2 octombrie 2013


Din aceeaşi categorie:
Calităţile terapeutice ale ţuicii de prune apreciate de cercetătorii americani
(24 ianuarie 2016)
310 vizualizări
Greşeala fundamentală pe care o fac oamenii care mănâncă seara
(17 ianuarie 2017)
152 vizualizări
Apicultorii români vor taxe vamale pentru mierea provenită din ţările extracomunitare
(3 aprilie 2016)
225 vizualizări
11 iulie, ziua mondială a ciocolatei
(11 iulie 2014)
823 vizualizări
Cu ce se poate înlocui sarea şi zahărul în alimentaţie
(18 august 2016)
272 vizualizări
Sfecla roşie, minunea din bucătărie
(13 noiembrie 2016)
718 vizualizări
Beneficiile uimitoare ale gogosarilor
(5 noiembrie 2015)
144 vizualizări
Salată de ouă cu tarhon
(15 aprilie 2015)
168 vizualizări
Ştii să găteşti cartofi la cuptor? VIDEO
(1 aprilie 2014)
285 vizualizări
Curcan umplut- un deliciu pentru Revelion
(31 decembrie 2020)
519 vizualizări
Minunile din portocale
(8 decembrie 2013)
163 vizualizări
Adori cafeaua? Ce rişti dacă bei prea multă
(11 august 2013)
168 vizualizări
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalităţii
(22 ianuarie 2017)
211 vizualizări
Secretele ouălor
(8 iulie 2013 - Clara ION)
256 vizualizări
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
(17 iunie 2025)
3322 vizualizări
Loturi de îngheţată, retrase din lanţul de hipermarketuri Cora, inclusiv din Ploieşti
(31 iulie 2021)
153 vizualizări
Producţia de miere, afectată de vremea capricioasă
(16 mai 2014)
168 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole