Variaţiile bruşte de temperatură şi umiditatea crescută, din această perioadă, sunt cele mai prielnice momente pentru apariţia răcelilor şi a virozelor. Pentru a preveni îmbolnăvirile, dar şi pentru a accelera vindecarea poţi să apelezi, pe lângă medicamentele prescrise de medic, la câteva alimente care te vor ajuta să depăşeşti sezonul răcelilor.
Vitamina C este cel mai important aliat al vostru în această perioadă. E bine să mănânci tot timpul fructe, nu doar când te-a lovit răceala. Trebuie ştiut că nu citricele sunt fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina C, ci kiwi-ul. Un fruct de kiwi conţine mult mai multe vitamine şi minerale decât o portocală. Pe lângă faptul că e bogat în vitamina C, kiwi-ul este şi un antioxidant şi antiimflamator.
Supa de pui este cel mai vechi remediu împotriva răcelii. Acest lucru a fost verificat şi de cercetători şi s-a ajuns la concluzia că supa de pui, care conţine şi multe legume, are efecte benefice asupra organismului. Supa de pui, consumată caldă, ajuta la desfundarea nasului, calmarea durerilor de gât şi scăderea temperaturii, în plus este plină de vitamine şi substanţe active care ajută la întărirea imunităţii.
În afară de supa de pui, mai sunt şi alte supe de legume care pot fi de mare ajutor în acest sezon spre exemplu varza, salată, conopida şi broccoli-ul conţin antioxidanţi şi ajuta la eliminarea substanţelor toxice din organism.
Usturoiul este un alt aliment folosit ca leac în multe afecţiuni. Se ştie că are, între altele, proprietăţi antiseptice şi antibacteriane. Pentru a stimula imunitatea se recomandă şi consumul de ceapă, nucşoara, cuişoare, scorţişoară, mentă sau ghimbir proaspăt.
Ce poate nu aţi ştiut este ca şi carnea roşie şi ficatul sunt nişte alimente care gatite corespunzător pot contribui la fortifierea organismului. Carnea roşie şi ficatul conţin mult fier, vitamina K şi proteine. Consumul acestor alimente ajuta şi la preîntâmpinarea anemiilor
Alte alimente importante care trebuie să apară pe meniul cuiva care a contactat o viroză ori o răceală este pâinea prăjită cu unt şi miere, salatele de legume şi de fructe şi bineînţeles ceaiurile. Există amestecuri de plante special concepute pentru combaterea răcelilor, dar dacă nu le găsiţi pe acestea puteţi consuma ceai de muşeţel, de cimbrişor, de busuioc, coji de ceapă ori hibiscus.
Cel mai important lucru pe lângă aportul de vitamine şi alimentaţia corectă este şi o medicamentaţie corespunzătoare. Nu luaţi medicamente după ureche, nici măcar extrase din plante. Cereţi intotdeuna sfatul medicului şi al farmacistului atunci când apelaţi la un tratament medicamentos.
Alimente anti-răceală
2 octombrie 2013


Din aceeaşi categorie:
Atenţie la roşiile cu “ţugui”!
(3 iulie 2014)
619 vizualizări
Zahărul, la fel de periculos ca şi tutunul
(16 februarie 2015)
130 vizualizări
Trucul simplu prin care poţi decoji instant ouăle fierte
(3 februarie 2017)
462 vizualizări
Yell Wolf Pub te aşteaptă cu „Meniul zilei”. Află cum se prepară "Aripioare picante"?
(21 noiembrie 2014)
214 vizualizări
Ciocolata neagră, benefică pentru organism
(14 iulie 2013 - Clara ION)
274 vizualizări
Vâscul: leacul din grădină
(25 decembrie 2014)
996 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic 4 ceşti de cafea
(17 februarie 2020)
100 vizualizări
Cum să faci un tort in formă de inimă in câţiva paşi
(13 februarie 2017)
208 vizualizări
Cele mai interesante lucruri pe care nu le ştiai despre sare
(18 iulie 2016)
758 vizualizări
LIDL, prins într-un scandal de proporţii! Cum au ajuns sute de mii de ouă să fie contaminate cu substanţe toxice
(5 august 2017)
714 vizualizări
Adevărul despre beneficiile mierii
(29 decembrie 2018)
158 vizualizări
TOP 10 cele mai sănătoase alimente
(9 iulie 2013 - Clara ION)
212 vizualizări
Alimentele care îngraşă cel mai mult. Mare atenţie în ce cantitate le consumi!
(22 ianuarie 2021)
240 vizualizări
Alimentele banale care devin toxice in cateva minute. Greseala pe care o fac multe gospodine
(10 noiembrie 2020)
142 vizualizări
Dulceaţă de căpşuni
(28 mai 2014)
917 vizualizări
Coaja mărului ascunde cele mai importante vitamine
(21 februarie 2014)
739 vizualizări
Tradiţii culinare neo-zeelandeze
(2 martie 2015)
203 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole