Magiunul de Topoloveni va fi promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia, pe o perioadă de trei ani, respectiv 2013-2016, după ce reprezentanţii companiei Sonimpex şi cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat un contract de finanţare din fonduri europene în valoare de 981.613 euro.
"După aproape doi ani, a fost definitivat contractul de promovare a magiunului de Topoloveni în ţări extracomunitare, respectiv în Elveţia, Norvegia şi Rusia, datorită proiectului de aproape un milion de euro aprobat de Comisia Europeană.
Aşteptam să fim "copiaţi", în atragerea fondurilor europene cu aceeaşi viteză cu care am fost copiaţi, în mod fraudulos, în inscripţionarea borcanelor cu titulatura 'magiun de prune' deşi conţineau concentrate cu sulfiţi sau pectine", a declarat directorul general al companiei Sonimpex, Bibiana Stanciulov.
Aceasta a precizat că la 1 august au demarat primele acţiuni de promovare în Elveţia în cadrul primului proiect aprobat României de CE pentru pieţele din Norvegia, Federaţia Rusă şi Elveţia, magiunul urmând să fie "plimbat" în târguri, unde oamenii pot degusta, dar şi în magazine, cu mostre. Magiunul de Topoloveni va beneficia pe aceste pieţe şi de publicitate.
Comisia Europeană a aprobat României un program de promovare a produselor agricole în Elveţia, Norvegia şi Federaţia Rusă, în valoare de totală de circa 4,2 milioane euro, din care partea aferenta României este de 981.613 euro. Programul este derulat de producătorul magiunului de Topoloveni - SC Sonimpex Topoloveni SRL, în comun cu un consorţiu de producători din Grecia.
Din valoarea totală a proiectului în primul an, respectiv 2013/2014, suma alocată pentru promovare este de 322.823 euro, în cel de-al doilea 2014/2015 de 329.289 euro, iar în cel de-al treilea an, 2015/2016 de 329.501 euro.
Compania Sonimpex este singurul producător roman din domeniul prelucrării şi conservării fructelor fără zahăr adăugat, fără aditivi şi fără agenţi de conservare, având în portofoliu, pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, şi gama de dulceţuri fără zahăr adăugat şi fără conservanţi (afine ecologice, cireşe negre, vişine, căpşuni, prune întregi cu migdale dulci, gutui, catina, topinambur s.a.), dar şi o zacuscă de vinete şi o pastă de tomate.
Magiunul de Topoloveni, promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia până în 2016
14 septembrie 2013
- citeşte totul despre:
- comun,
- borcanelor,
- plimbat,
- portofoliu,
- producatorul,
- rusia,
- magiunul,
- fructelor,
- europene,
- conservare

Din aceeaşi categorie:
Cafeaua la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric
(28 ianuarie 2016)
345 vizualizări
Românii, ultimii din Europa la consumul de peşte
(7 decembrie 2014)
258 vizualizări
Patru ceşti de cafea pe zi pot duce la moartea prematură
(17 august 2013)
147 vizualizări
Diferenţa dintre whiskey şi whisky
(2 iunie 2017)
252 vizualizări
Seminţele de muştar au efect antiinflamator, previn cancerul şi ajută în slăbire
(24 noiembrie 2015)
1399 vizualizări
10 paşi simpli, de la începător la „connoisseur” de vin
(19 iunie 2017)
237 vizualizări
Cele mai nesănătoase sucuri
(18 august 2015)
139 vizualizări
Zacuscă record la Festivalul de la Buziaş
(12 octombrie 2014)
155 vizualizări
Totul despre broccoli
(29 ianuarie 2014)
457 vizualizări
Usturoiul negru, leguma miraculoasă cu efecte fantastice asupra sănătăţii
(13 noiembrie 2014)
370 vizualizări
Alimentele pe care le consumăm zilnic, pe cale de dispariţie.
(11 iunie 2019)
110 vizualizări
Smoothie de primăvară
(10 mai 2015)
218 vizualizări
Nutritionist: Cuvantul magic pentru sărbători este cumpătare
(24 decembrie 2017)
227 vizualizări
Alimente pe care credeai că nu le mai poţi consuma dacă le congelezi
(31 ianuarie 2017)
160 vizualizări
Salcia, remediu natural împotriva afecţiunilor reumatice
(30 martie 2016)
185 vizualizări
Un român aruncă anual circa 250 kg de alimente
(7 aprilie 2016)
298 vizualizări
Efectele miraculoase ale gălbenuşului de ou
(16 septembrie 2013 - Cristina IANCU)
202 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Ce semnificaţie are Învierea Domnului
Publicat la data de 20 aprilie 2025
-
Joia Mare - tradiţii şi obiceiuri
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Ce semnificaţii are Vinerea Mare, ziua răstignirii Mântuitorului
Publicat la data de 18 aprilie 2025
-
Ce nu se ştie despe puterile lumânărilor din Joia Mare
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Începe Săptămâna Mare, cu slujbe şi obiceiuri în fiecare zi
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă, în a treia zi de Paşte!
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
De ce nu este bine să mănânci urzici şi oţet în Săptămâna Mare. Semnificaţia nebănuită pe care o au aceste alimente
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă
Publicat la data de 23 aprilie 2025
-
Marţea albă, a treia zi de Paşte. Ce trebuie să faci cu ouăle sparte rămase
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
Săptămâna Mare. Cele mai mari păcate pe care le poţi face marţi şi joi. Atenţie mare!
Publicat la data de 15 aprilie 2025