Dulceaţa de ceapă roşie, renumită reţetă franţuzească folosită la diverse preparate, este unul dintre elementele pe care bucătarii unui restaurant din Eforie Nord îl folosesc la pregătirea diverselor preparate culinare, printre care un apetisant aperitiv. Este vorba despre pâine prăjită cu pateu de peşte şi dulceaţă de ceapă roşie.

Dulceaţa de ceapă roşie nu este deloc greu de preparat, principalele ingrediente fiind ceapa, zahărul şi oţetul balsamic.

„Pentru o dulceaţă bună trebuie o ceapă roşie nu foarte iute. Se pun într-o tigaie o cantitate egală de zahăr şi de apă, se lasă să fiarbă până se caramelizează. Se evaporă apa şi zahărul devine un caramel. Apoi se adaugă ceapa tăiată fideluţă, se lasă circa 15 minute la fiert în caramel, după care se adaugă un pic de oţet balsamic. Se lasă să fiarbă în continuare până când se obţine consistenţa dorită. Asta-i tot! Cine vrea ca dulceaţa de ceapă roşie să fi puţin picantă, poate pune şi ardei iute”, a explicat bucătarul unui restaurant de pe litoral