Porumbul este un aliment cu foarte multe beneficii pentru organism, care este indicat atât în alimentaţia adulţior, cât şi a copiilor. Poate fi folosit în orice fel de mâncare, în salate, pe pizza, în diverse mâncăruri, dar şi ca atare, fiert sau copt la grătar sau la cuptor.

Se spune că porumbul conţine suficienţi nutrienţi pentru a hrăni o civilizaţie.

Conţine proteine, amidon, fibre, antioxidanţi şi multe vitamine. Nutriţioniştii recomandă ca în perioada de iarnă, să fie cumpărat din comerţ în borcane de sticlă şi nu în conserve de metal, pentru a fi sigur că nutrienţii din porumb nu sunt afectaţi.

Porumbul dulce conţine beta criptoxantina, o substanţă benefică pentru organism, care se aseamănă cu beta carotenul. Practic, atunci când mănânci un ştiulete de porumb fiert corpul transforma beta criptoxantina în Vitamina A.

Cercetatorii chinezi au aflat că alimentele cu un conţinut bogat de beta criptoxantina, cum este porumbul dulce, ţin la distanţă cancerul pulmonar. Astfel, cu cât conţinutul substanţei este mai mare in corp, cu atât scade riscul de a dezvolta celulele canceroase.