Cauţi un aliment nutritiv şi gustos, care să te ajute să fii în formă şi să îţi păstrezi frumuseţea? Ei bine, iată soluţia: include laptele în alimentaţie şi vei observa că te simţi mai bine şi arăţi pe măsură!

Fiind unul din cele mai răspândite şi iubite alimente, laptele nu este doar gustos, ci şi o adevărată sursa de sănătate şi frumuseţe.

Regina Cleopatra se îmbăia în lapte pentru a căpăta un ten moale şi luminos. Laptele conţine amino-acizi hidratanţi, acid lactic cu proprietăţi exfoliante şi enzime care îţi lasă pielea netedă.Deci poţi înlocui cu succes crema de faţă cu laptele.

Cercetările demonstrează faptul că persoanele care consumă lapte degresat sau semidegresat sunt în general mai suple decât cele ce nu consuma lapte. Motivul? Laptele îţi dă rapid senzaţia de saţietate şi inhiba apetitul. De asemenea, laptele e plin de vitamina D, care întăreşte sistemul imunitar şi ajuta la menţinerea greutăţii corporale corespunzătoare.

În plus, un pahar de lapte cald înainte de culcare îţi dăruieşte un sentiment de linişte şi te ajută să ai un somn relaxant, care să te refacă după o zi lungă şi obositoare. În plus, un somn bun te ajută să arăţi mai bine, lăsând ochii odihniţi şi eliminând pungile şi cearcănele.

Adaugă lapte în şamponul şi balsamul pe care le foloseşti de obicei. Lipidele şi proteinele ​​din lapte îţi vor face părul mai puternic, iar calciul îi va preveni căderea. Nutrienţii conţinuţi de lapte, cum ar fi biotina şi vitaminele A şi B6 îi vor da părului un aspect mătăsos şi strălucitor.

Mai mult, laptele te poate salva de neplăcutele probleme lunare. Studiile arată ca o alimentaţie bogată în calciu şi vitamina D – ambele aflate în lapte - poate reduce şi chiar elimina manifestările sindromului premenstrual.